Hotspot Foo Concepts Hong Kong style egg waffle

Foo Concepts Hong Kong style egg waffle

Sinds half juli dit jaar zit in de Hoogstraat een nieuwe hotspot: Foo Concepts. Je moet er even een blokje voor om, want (dit gedeelte van) de Hoogstraat zit voor velen niet in de looproute als je in het centrum bent, maar het is het waard. Wat je hier vindt: heerlijke Hong Kong style egg waffle in allerlei smaken, sushi sandwiches en lekkere homemade ijsthee.

 

Foo Concepts Hong Kong style egg waffle

 

O, loop het niet zomaar voorbij. Op de pui van het pand staat nog steeds Oh my gosh, de vorige eigenaar van het pand. De naam Foo Concept staat op het grote raam en de geur van versgemaakte egg waffle komt je tegemoet. Dus eigenlijk kun je ze niet missen.

 

Lang gekoesterde wens

Samen met Globegirl‘s Gabriëlle ging er een uur voor sluitingstijd naartoe. De trotse eigenaren vertellen maar wat trots dat ze met het openen van deze tent hun lang gekoesterde wens hebben doen uitkomen. Hij is een sushichef en zij komt oorspronkelijk uit de modewereld. Omdat er nog geen vaste openingstijden waren had ik vooraf een mailtje gestuurd en ook gevraagd – heel brutaal, een brutaal mens heeft de halve wereld –  of ze een sushi sandwich voor me achter wilde houden. Want ik had gehoord dat die erg lekker was.

 

‘Ah, jij bent degene die contact met ons heeft gehad over de sushi sandwich toch?’ Klopt helemaal en ik was blij dat het gelukt was om nog een sushi sandwich, een onigirazu voor de ingewijden, achter te houden. Ondanks dat het meer een lunch gerecht is, zat ik al aardig vol naar de sushi sandwich. Maar we kwamen voor de Foo Concepts Hong Kong style egg waffle, dus ja, toch maar een besteld.

 

Foo Concepts Hong Kong style egg waffle

 

Hong Kong Style Egg Waffle

Ook al is de originele Hong Kong variant alleen een opgerolde bolletjeswafel zonder verdere inhoud in de rol, tegenwoordig wordt deze ook in Hong Kong rijkelijk versierd. Dat is dan ook de versie die je bij Foo Concepts krijgt. De eigenaren wisten een ding zeker: als we een zaak openen, dan moet de Hong Kong egg waffle er in ieder geval in. Bij Foo Concepts kun je kiezen uit een zoete variant, waarbij je zelf de toppings kunt kiezen, of een hartige variant. Ik koos voor de egg waffle teriyaki. Gabriëlle voor de zoete egg waffle.

 

Foo Concepts Hong Kong style egg waffle Foo Concepts Hong Kong style egg waffle Foo Concepts Hong Kong style egg waffle

 

Het is een beetje moeilijk eten. Je moet je er maar bij neerleggen dat je niet ongeschonden uit de strijd komt. Kleine tip: ze hebben niet voor niets vorkjes en lepeltjes. De wafels worden allemaal vers gemaakt. Dat maakt dat je even moet wachten totdat je bestelling verwerkt wordt, 10 minuten ongeveer. Je hebt niet direct zo’n overheerlijke egg waffle in je handen, maar het is het wachten waard. De wafel is kakelvers: de randjes zijn een beetje crispy en de bolletjes lekker luchtig en zacht. Precies zoals die moet zijn.

 

Oordeel

Alhoewel het allemaal heerlijk smaakt, vind ik de wafels en de sushi sandwich ietwat aan de prijzige kant. Voor een homemade ijsthee met een sushi sandwich was ik €7,50 kwijt en voor de egg waffle teriyaki €9,50. Als je trouwens voor zoet gaat, dan kun je zo’n egg waffle prima met z’n tweeën op. Een aantal dagen later ging ik naar het andere adres in Rotterdam (Gracy’s) die de Hong Kong egg waffle op het menu hebben staan. De prijs is daar €6,- voor een zoete variant. Maar als ik mag kiezen, heb ik liever hartig. En vond ik de wafel bij Gracy’s aan de randjes niet zo crispy als bij Foo Concepts. Maar het blijft natuurlijk appels met peren vergelijken.

 

De prijs vind ik het enige minpuntje. Als je niet dagelijks langsgaat (is ook niet goed qua calorieën, blurp) vind ik dat niet heel erg. De medewerkers zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. En maken graag een praatje met de klanten als het even wat rustiger is. De uitstraling van de winkel krijgt van mij een dikke tien. Too cute gewoon oftewel helemaal kawaii! Ik houd van deze huisstijl. Foo, de vis die de mascotte is van Foo Concepts, zie je overal terug. Ook in die enorm gave muurschildering.

 

Foo Concepts Hong Kong style egg waffle

 

Openingstijden aangepast

Allereerst was het nog onduidelijk wanneer hun openingstijden waren, maar nu niet meer. Ga zeker een keer langs en probeer het zelf. Lekker messy in dit kleine stukje hip Azië in Rotterdam.

 

?? // Nieuwe Openingstijden \\ Foo Concepts is vanaf nu langer open..! ??

Een bericht gedeeld door Foo Concepts (@fooconcepts) op

 

Facebookreacties

reacties

2 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: