Hietzing tijdens een stedenstrip Wenen

Hietzing tijdens een stedentrip Wenen

Het ligt een stuk buiten het centrum, maar vanwege de bereikbaarheid en de goede voorzieningen is Hietzing tijdens een stedentrip Wenen helemaal geen slecht idee als uitvalsbasis.

 

Bereikbaarheid

Hietzing tijdens een stedentrip Wenen is wat mij betreft perfect. Je kunt er makkelijk met de metro (U-bahn, lijn U4) komen (station Hietzing) en de hotels zijn hier over het algemeen net iets goedkoper dan dichter naar het centrum. Met de metro ben je in ongeveer 15 minuten bij Karlsplatz in het centrum van Wenen. Twee haltes verder bij de Landstraße stap je op de CAT (City Airport Train) waarmee je binnen 20 minuten op het vliegveld van Wenen staat. Wil je naar het Centraal Station (Hauptbahnhof) van Wenen, dan stap je bij Karlsplatz over op lijn U1 richting Reumannplatz. Na twee haltes sta je op Hauptbahnhof.

 

Hotel Ekazent

Op ongeveer 5 minuten lopen vanaf metrostation Hietzing ligt Hotel Ekazent. Geen superdeluxe hotel, maar wel schoon, vriendelijk personeel, goede wifi en zeer ruime kamers. Er is zelfs een walk-in closet, die ik maar niet gebruikt heb. Dat vond ik toch iets te decadent :-P. Voor het huiselijk gevoel is er voor de vogelliefhebbers ook een kaketoe, die eens in de zoveel tijd een vrolijke kreet uitslaat. Oppassen, hij vindt het niet altijd leuk om geaaid te worden. Mocht je zonder verwondingen het hotel weer willen verlaten, wordt verzocht niet al te dicht met je vingers bij het beest in de buurt te komen.

 

Ik betaalde 29 euro per kamer, zonder ontbijt. Het adres van Hotel Ekazent is Hietzinger Hauptstraße 22 in Wenen, Hietzing.

 

 

Ontbijten in Hietzing

Mario Pasta Grill Bar

Het klikt niet echt als een ontbijtrestaurant, maar ze hebben een speciaal frühstück menu. Ik koos de meest simpele vorm (er zou nog meer gegeten gaan worden die dag) en betaalde €4,90 voor 2 broodjes, marmelade en boter. De broodjes waren heerlijk knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. De wifi is goed en personeel is snel en vriendelijk.

 

De lunch is hier ook erg goed. Allerlei Italiaanse gerechten, waaronder deze gnocchi met kaassaus en gerookte zalm. Je zit er de rest van de dag vol van, maar o o o wat was het lekker.

 

Hietzing tijdens een stedentrip Wenen

 

Mario Pasta Grill Bar vind je in de Lainzer Straße 2Wenen, Hietzing. 

 

Otto Café-Restaurant

Lekker vroeg open (7.00 uur) en je kunt in een rechte lijn vanaf de uitgang van Hotel Ekazent doorlopen naar de ingang van dit café-restaurant aan de overkant van de straat. Prijs is vergelijkbaar met dat van Mario Pasta Grill Bar. Hier helaas geen (goede) wifi. Perfect om lekker mindfull je ontbijtje eten.

 

Otto Café-Restaurant vind je in de Hietzinger Hauptstraße 22, Wenen, Hietzing.

 

 

Café Dommayer

Doet echt Weens aan. De obers allemaal strak in pak en je kunt hier rustig je ontbijtje wegwerken onder het genot van een krant of magazine. Of een zelf meegebracht goed boek. Want ook al spreek ik een aardig moppie Duits, een hele krant in het Duits uitlezen kost me net even iets te veel energie zo op de vroege ochtend. Daarnaast hebben ze een goede wifi, dus je social media bijwerken en even whatsappen met het thuisfront is ook een mogelijkheid. Iets duurder dan de andere twee opties die hierboven beschreven staan, maar voor onder de 10 euro heb je hier een goed vullend ontbijt met een perfect zachtgekookt eitje.

 

Café Dommayer vind je in de Dommayergasse 1, Wenen, Hietzing.

 

Bezienswaardigheden

Hoe heerlijk is het om na het ontbijt een stukje te wandelen in het mooie Schönbrunner Schloss Park. Toen ik er was had het de dag ervoor flink gesneeuwd. Alles was prachtig wit. Er worden enkele paden sneeuwvrij gehouden, maar het is juist zo fijn om over een mooi sneeuwwit pad te lopen. Maak alleen niet net als ik de fout om nog even gezellig een koekje te eten op een bankje om naar de vogels te kijken, want voor je het weet ben je de rest van je wandeling in gezelschap van deze vogels.

 

Hietzing tijdens een stedentrip Wenen

 

Op een enkele toerist na en die zwerm met vogels, was het vrij rustig in het park. Loop langs de verschillende mooie fonteinen, neem een kijkje in de (tropische) plantenverzameling van het Palmenhaus, bezoek de Tiergarten (waar je onder andere de pandatweeling Fu Feng en Fu Ban kunt bewonderen) of neem een kijkje bij en in het door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaarde Schloss Schönbrunn. Tip: loop aan de overkant (achterkant) van het paleis de heuvel op richting Gloriette. Vanaf daar heb je een wijds uitzicht over Wenen en het paleis.

 

Hietzing tijdens een stedentrip Wenen Hietzing tijdens een stedentrip Wenen Hietzing tijdens een stedentrip Wenen Hietzing tijdens een stedentrip Wenen Hietzing tijdens een stedentrip Wenen

 

 

Wat mij betreft is Hietzing tijdens een stedentrip Wenen de perfecte uitvalsbasis. In de omgeving vind je goede restaurants, er zijn veel bezienswaardigheden en je bent zo in hartje centrum van Wenen.

 

 

Dit blog is mede tot stand gekomen in samenwerking met Vienna Touristboard. Zij verleende mij onder andere een Vienna Pass waarmee je gratis met het openbaar vervoer kunt reizen en daarnaast korting krijgt bij verschillende musea en andere Weense bezienswaardigheden. Meer informatie over de Vienna Pass vind je op https://www.viennapass.com/ 

 

Facebookreacties

reacties

33 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: