Healthy foodtour Rotterdam

healthy foodtour
Een mailtje van Guido Leurs van Discover My City, Rotterdam in mijn mailbox. ‘Ik weet dat het een beetje kort dag is maar het is weer tijd voor een leuk bloggers-uitje! Dit keer zullen wij op de healthy tour gaan. Op zaterdag 11 maart staan er drie spraakmakende zaken op het programma: Ricky’z Yogurt Bar, Patisserie Sweet and Spice en Tea Village.’ Kort dag of niet, ik ga mee! En voor een healthy foodtour ben ik helemaal in.

 

Dat healthy sloeg trouwens op het feit dat er geen tot weinig kunstmatige toevoegingen worden gebruikt in het eten en drinken. Qua calorieën was het niet bepaald healthy. Beetje misleidend, maar wel erg lekker weer 🙂 Zowaar net bekomen van mijn eigen in elkaar gezette foodtour, kan ik na deze dag weer een balansweek houden.

 

Ricky’z Yogurt Bar

 

De eerste stop was bij Ricky’z Yoghurt Bar. Ricky runt samen met zijn vrouw Jo-ann deze nieuwe zaak aan de Jonker Fransstraat 90a. Hier heb je keus uit allerlei yoghurtsoorten met verschillende soorten toppings.

 

healthy foodtour

 

Yoghurt en toppings in overvloed

 

Ondanks dat ik geheel in Indostijl te laat kwam binnenstormen (jam karet, sorry, sorry) viel bij binnenkomst direct de wand met allerlei soorten toppings op. Je kunt kiezen uit soorten als de good old cruesli en havermout, maar ook voor soorten als bitterkoekjes of smarties.

 

healthy foodtour

 

We kregen 5 soorten yoghurt om te proeven. Ben je niet zo van de sterke smaken, dan is de kokosyoghurt een goede keuze. De kokos was niet sterk aanwezig, maar neutraliseerde wel het zure van de yoghurt. Alhoewel de meeste yoghurtsoorten dik genoeg zijn om op te lepelen, was de acaïyoghurt wat meer vloeibaar. De smaak van acaïbessen was niet heel erg overheersend. Het past wel erg in de superfood trend, zelf ben ik daar niet zo gevoelig voor. De bietenyoghurt vond ik persoonlijk wat minder. De smaak is wat vlak en vooral de aardse nasmaak is overheersend. Gemengd met de zoete cruesli was het wel lekker. De pistacheyoghurt was mijn persoonlijke favoriet. Maar pistache is dan ook een van mijn favoriete smaken bij de Italiaanse ijscoman. Licht zoet, sterke pistachesmaak. Erg lekker. Een goede tweede is de pompoenyoghurt. Als je zou zeggen dat deze yoghurt mangosmaak heeft, had ik het ook geloofd. Qua kleur en smaak komt het in de buurt. De pompoenyoghurt is zoet, maar niet te zoet. Alleen de licht aardse nasmaak verraad dat het om pompoen gaat en niet om mango.

healthy foodtour

 

We kregen kleine cupjes (gelukkig maar, want het was al meer dan genoeg en we moesten nog 2 zaken langs), maar er wordt zorg en aandacht besteed aan de presentatie. Het oog wil ook wat en het oog krijgt ook wat! Bestel je een yoghurt, dan wordt de yoghurt in laagjes opgediend samen met de topping(s) in een grote stoere jar.

 

Naast yoghurt heeft Rickyz ook allerlei soorten bagels, soepen en mooie taartjes. Die laatste worden geleverd door Happy Food and Health.

 

Vegantaartjes

 

 

(Raw) vegan cakes. Dat is wat Happy Food and Health maakt. In allerlei smaken, waaronder Snickers, Bounty en Twix. Helaas waren de proefcakejes al wat aan de smeltende kant, omdat ze iets te lang onder warme lampen hadden gestaan. De taartjes zijn lekkerder als ze net aan ontdooid zijn. Gelukkig kregen we ook nog twee taartjes mee voor thuis om dat uit te proberen.

 

healthy foodtour

 

Ondanks dat er geen geraffineerde suikers worden gebruikt, wordt er wel degelijk natuurlijke suikers gebruikt. Dus ook hier is het niet de bedoeling dat je deze taartjes onbeperkt kunt eten. En daar zijn de makers heel eerlijk in. Taartjes blijven taartjes. Life’s tough.

 

 

Patisserie Sweet and Spice

 

In Crooswijk is sinds anderhalf jaar Patisserie Sweet and Spice te vinden op het Goudseplein 261. Naast zorginstelling Rubroek, waar ik zelf ooit een blauwe maandag heb gewerkt, is de winkel te vinden. Gelukkig zat deze winkel er toen nog niet, want dat was niet goed voor mij geweest.

 

healthy foodtour

 

Patisserie Sweet and Spice heeft een enorme keuze aan koekjes en taarten, alles vers bereid uit de eigen bakkerij achter de winkel. Rainbowtaart, petitfourtjes, Eigenaresse Marta maakt alles zelf en gebruikt graag kruiden in haar baksels. We kregen zelf een heel arsenaal aan zoetigheden om te proeven. Het ene koekjes was nog lekkerder dan het andere gebakje.

 

healthy foodtourhealthy foodtourhealthy foodtour

healthy foodtour

Ook kun je er gebak of taart bestellen of op maat laten maken. Al snel werd de unicorn taart uit de vitrine gespot en uitgebreid op de foto gezet. Een simpele taart volgens Marta, al ziet dat er niet zo uit.

 

Tea Village

 

Ook in Crooswijk is de laatste stop van de healthy foodtour, bij Tea Village, waar we licht stuiterend van de suiker aankwamen. Gelukkig stonden daar geen taart en andere zoetigheden op het programma. Hier ging het vooral om thee. Met tosti’s, dat dan weer wel.

healthy foodtour

 

Tea Village zou in de oorspronkelijke ideeën in de wijk Blijdorp komen, maar het pand wat eigenaresse Lisabella op het oog had, ging net aan haar neus voorbij. Uiteindelijk is Tea Village terecht gekomen in de gezellige winkelstraat Zwaanshals op nummer 337A. De theewinkel is gevestigd in een smal, diep pand en heeft een frisse uitstraling met lichte kleuren. Je kunt er een theetje drinken eventueel met iets lekkers, een high tea doen, maar je kunt er ook thee kopen voor thuis, eventueel zelf samengesteld.

 

De theeën komen van over de hele wereld. De verschillende theesoorten bij Tea Village kenmerken zich doordat het handgemaakte mengingen zijn. Daarom heb je veel keus om een niet-dertien-in-een-dozijn thee te vinden. Maar het allerleukste is natuurlijk om je eigen thee samen te stellen. En mocht je echt een draak van een combinatie willen samenstellen, dan zal Lisabella je adviseren dat je misschien toch beter een andere combinatie kunt kiezen. Of je mag je combinatie in de winkel uitproberen.

healthy foodtour

 

Nooit theezetten met water van 100°C!

 

Lisabella liet ons 5 verschillende soorten theeën proeven, van wit, naar groen, naar oolong (theesoort die zit tussen groen en zwart), naar zwart en als laatste een kruiden-/gezondheidsthee. Tijdens een workshop van de Belgische theesommelier Ann Vansteenkiste een paar jaar geleden leerde ik al dat je thee nooit moet zetten met water van 100°C. Toen voor mij een echte eyeopener. En dat was het nu ook tijdens de theeproeverij voor de medebloggers. Thee maken met te heet water, zorgt voor een bittere thee. Witte thee kun je het beste zetten met een watertemperatuur van 80°C, groene thee op 70°C en de andere theesoorten op een temperatuur van 90°C. Wie hier meer wil lezen, kan ik echt het boek van Vansteenkiste aanbevelen.

healthy foodtour

 

 

Vol 🙂 maar voldaan, gingen we na de theeproeverij weer huiswaarts. Weer een geslaagde dag met Discover My City, Rotterdam.
Deze foodtour heb ik bijgewoond op uitnodiging van Discover my City, Rotterdam en de deelnemende zaken.

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: