Granada, duizend-en-een-nacht in Spanje

Granada

Vooraf had ik niet veel verwachtingen bij Granada. De mensen die ik erover sprak gaven allemaal aan dat ik naar Alhambra móést. Dus dat had ik wel geregeld door een rondleiding te boeken via het sociale programma van het internationale diëtistencongres waaraan ik deelnam (over het Alhambra trouwens in een andere post meer). Verder zou ik het wel ter plekke ondervinden. Ik zat toch voornamelijk in de congresbanken was mijn gedachte, dus veel tijd om Granada te ontdekken was er niet.

 

Vanuit Madrid was Granada een verademing. Niet qua temperatuur, hier was het nog warmer, maar wel dragelijker, veel meer beschutting en niet al te hoge gebouwen waar de hitte bleef hangen. De sfeer is relaxt, de mensen vriendelijk. Ook hier net als ik Madrid weinig mensen die Engels spraken, maar over het algemeen wel mensen die de juiste kant op wezen richting de toeristeninformatiepunten.

 

Linda & Mel

 

Fan van Airbnb wilde ik het liefst niet in een hotel, maar in een appartementje, midden in het centrum. Dat is gelukt. En wat voor een Airbnb appartement(je)! Op de site zag ik goede recensies over het appartement van Linda & Mel. Mooie foto’s erbij en met €35,- tot €40,- per nacht helemaal niet duur.

 

In de praktijk moet altijd maar blijken hoe het er echt uit ziet, maar ook in het echt is een een plaatje. En het past helemaal in de duizend-en-een-nachtsfeer van de wijk om het appartement heen. Vooral de slaapkamer met de mooie lamp, de luikjes en het ornamenten was echt super mooi.

 

Granada

 

De service was ook prima. Mel haalt zijn gasten altijd op vanaf een centraal punt (bijvoorbeeld halte Kathedraal waar je wordt afgezet als je de airport shuttle neemt) omdat het appartement ergens verscholen in een klein doodlopend steegje ligt. Veel mensen lopen er zo voorbij. Daarnaast gaf hij ook wat tips over openbaar vervoer, het eten (drankje met daarbij een gratis tapas is populair hier) en bezienswaardigheden. Ook tijdens het verblijf houden de eigenaren veelvuldig contact via WhatsApp om te vragen of je nog iets nodig hebt. Ze krijgen van mij zeker een dikke 10.

 

Plan je binnenkort een bezoekje aan Granada, kijk dan zeker of Linda & Mel nog een appartement vrij hebben. Ze verhuren er namelijk meerdere.

 

Duizend-en-één-nacht

 

Vooral in de wijk achter het appartement, ademde Granada duizend-en-een-nacht uit. In de wijk El Albaicín vind je in een doolhof van kleine straatjes allemaal Moorse kraampjes en eethuizen. Ik waande me een beetje in Marrakech, alleen dan zonder opdringerige verkopers. Als je de heuvel/trappen opgaat, kom je uiteindelijk op een punt waar je een mooi uitzicht hebt op het Alhambra, die op een andere heuvel ligt.

 

Granada

 

Kathedraal

 

Om de Kathedraal van binnen te bezichtigen had ik onvoldoende tijd helaas. Het schijnt een heel indrukwekkend interieur te hebben dat volledig wit is.

 

Granada

 

Mercado Central San Agustín

 

Ik ben echt gek op de mercado’s die je in bijna elke stad van Spanje kunt vinden. Ook Granada heeft er een: Mercado Central San Agustín. Rond 9.00 uur gaat de markt open. Hij sluit rond 13 uur ongeveer. Zondag is de mercado gesloten. De openingstijden staan nergens aangegeven. Deze tijden zijn wat ik van een van de standhouders heb begrepen. Ik was er in alle vroegte en nog niet alle kraampjes waren open. Helaas kon ik niet langer blijven, omdat ik naar een interessante lezing moest op het congres.

 

Granada

 

Er is nog veel meer te zien in Granada. Helaas heb ik hier dus geen tijd voor gehad. Reden genoeg om nog een keer terug te gaan. Wel wanneer het iets koeler is, dat wel :-). Heb jij nog tips voor mij? Laat ze dan achter onder dit bericht.

 

Facebookreacties

reacties

Een reactie

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: