Goedkoper op vakantie deel 2: accommodatie

accommodatie

Woensdag schreef ik een artikel over goedkoper op vakantie met tips over het vervoer van en naar de vakantiebestemming en vervoer ter plaatse. Vandaag volgt deel 2 met tips om goedkoper op vakantie te gaan als het gaat om de accommodatie. Zoals ik in mijn vorige blog schreef: ik weiger om in een tent of hostel te slapen. Maar verder heb ik geen eisen als er in mijn kamer maar een schoon bed staat. De kosten voor een accommodatie kunnen wel heel erg verschillen. Hieronder een aantal tips op ook daar de kosten enigszins te drukken.

 

Tip 1: Zoek naar speciale arrangementen

De tip waar ik de vorige post mee eindigde, geldt ook voor hier. In sommige gevallen is een combinatieticket vervoer en verblijf of een speciaal arrangement van een tijdschrift of webpagina voordeliger dan alles zelf los boeken. Let wel op of er nog bijkomende kosten bijkomen die het arrangement alsnog duur maken. Als je per se het avondeten in het betreffende hotel moet nuttigen maar het hotelrestaurant blijkt reteduur te zijn, dan kun je alsnog de besparing op je buik schrijven.

 

Tip 2: airbnb

Vanaf de eerste keer dat ik een kamer boekte via airbnb was ik verkocht. Super leuk, keuze uit veel redelijk goedkope accommodaties en als je geluk hebt ook nog een local die je een beetje de weg wijst op je vakantiebestemming. Als ik zelf mijn overnachting regel, kijk ik altijd eerst of er een leuk adres op airbnb te vinden is.

 

Tip 3: Kies een businesshotel in het weekend

Een groot deel van de hotels waar voornamelijk zakenmensen overnachten, zijn in het weekend voor een groot deel leeg. Het kan daarom zijn dat een hotel besluit om juist in het weekend de kamerprijs wat te laten zakken.

 

Tip 4: Reken de reiskosten van hotel naar bezienswaardigheden mee

Sommige hotels bevinden zich ver buiten het centrum van de stad. Bekijk dus altijd hoeveel je betaalt om vanuit je hotel naar het centrum te gaan. Betaal je weinig voor je accommodatie maar moet je dan wel elke dag nog een stuk reizen naar de bezienswaardigheden, dan kan het iets duurdere hotel middenin het centrum alsnog alles bij elkaar goedkoper zijn.

 

Tip 5: Bezwijk niet voor allerlei superdeluxe extra’s in het hotel

Tenminste, als je van plan hebt om vooral aan sightseeing te gaan doen. De kans dat je niet van deze extra’s zoals sauna, gratis nekmassageservice of 100 meter ontbijtbuffet gebruik gaat maken terwijl je hier indirect dik voor betaald, is vrij groot. Of je komt het hotel niet meer uit en heb uiteindelijk weinig tot niets van de vakantiebestemming gezien.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: