Mijn goede voornemen voor 2018: reizen!

Reizen

Mijn goede voornemen voor 2018? Minimaal 5 reizen maken, waarvan minimaal 1 reis naar Azië. Met de nadruk op minimaal. Meer mag natuurlijk altijd. Zowel korte (weekendjes weg) en langere trips, zo lang ik maar ‘weg’ ben.

 

Minimaal 5 (maar eigenlijk minimaal 10)

Het mogen natuurlijk altijd meer zijn dan 5 reizen. Graag zelfs. Reizen zal mij nooit vervelen. Als het maar in mijn totaal aan vrije dagen en in mijn budget past. Want die zijn helaas niet eindeloos. Het is een voordeel dat ik maar parttime op kantoor werk. De rest van mijn werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf kan ik doen waar ik maar wil. Dus daarvoor ben ik niet gebonden aan Nederland. Als ik een kort reisje maak, hoef ik daarvoor niet altijd vrij te vragen. Ook vind ik het geen probleem om zo af en toe te blijven werken tijdens mijn vakantie. Er is altijd wel een uurtje in de ochtend te vinden om wat werk te verzetten. Daarnaast zijn de wachttijden op het vliegveld ook altijd een mooi moment om te werken.

 

Reizen

 

Bucketlist wordt langer en langer

Ik heb twee bucketlists: een voor steden en een voor landen. Vooral mijn stedenlijst wordt alleen maar langer. In veel gevallen komt het voor dat ik het land om de stad ook graag wil ontdekken. Dan streep ik het van mijn stedenlijstje af. Maar om te zeggen dat de lijsten daar heel veel korter van worden? Nou nee.

 

Het scheelt wel dat ik mij voornamelijk beperk tot Europa en Azië. Dat zijn in mijn ogen de leukste continenten. Geen idee trouwens waarop ik dat baseer, want buiten Europa en Azië ben ik alleen nog in Marokko en Egypte geweest, maar zo voelt het nou eenmaal. Daarin kan ik best rechtlijnig zijn. Ach, zolang ik daar niemand kwaad mee doe… Buiten Europa en Azië staan nog wel New York en Toronto op mijn lijstje.

 

In Europa staan onder andere de landen, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Polen, Zwitserland, Estland, Letland, Litouwen en Rusland (vooral Sint Petersburg en Moskou) op mijn lijst. In Azië staan vooral Zuid-Korea, Taiwan en Hong Kong hoog op mijn lijst. Maar ook Vietnam, Kirgizië, Mongolië en Tibet wil ik graag eens bezoeken. Een mens moet toch wat te wensen hebben, niet? 😉

 

topografische kennis

 

Flexibel

Thank God op mijn blote knietjes dat ik niet gebonden ben aan het hoogseizoen. Dat scheelt zo veel geld en topdrukte op de vakantiestemming. Vaak gebruik ik bij Skyscanner de opties ‘overal’ en ‘goedkoopste maand’ om mij te oriënteren. Boeken doe ik daar niet. Vaak is het op andere sites of bij de vliegmaatschappij zelf net een stukje voordelig. Soms scheelt het een paar euro, soms een paar tientjes. Toch kies ik de laatste tijd steeds vaker voor de site Kiwi.com in plaats van Skyscanner. Vanwege de uitgebreide opties en overzichtelijke site vind ik Kiwi.com net wat beter bruikbaar dan Skyscanner. Zo kun je bij Kiwi.com direct van meerdere vertrekvliegvelden zoeken en kun je op een overzichtskaart zien waar de goedkope vluchten naartoe gaan vanaf jouw startvliegveld.

 

Madrid

 

Vanaf Amsterdam of Rotterdam

Ik weet dat je vanaf Eindhoven Airport vaak extreem goedkoop kunt vliegen. Maar voor mij zijn mijn reiskosten vanuit Rotterdam naar Eindhoven Airport het dubbele of meer  dan dat zo’n goedkoop ticket kost. En alles bij elkaar ben ik bijna altijd alsnog duurder uit dan wanneer ik vanaf Rotterdam The Hague Airport of Schiphol ga. Om van de hoeveelheid extra reistijd maar te zwijgen. Dus vliegen vanuit Eindhoven, daar kijk ik wel eens naar, maar eigenlijk weet ik al, dat wordt hem niet.

 

Vanaf Rotterdam is het vaak relatief duur om te vliegen. Vanuit Schiphol ben ik in totaal meestal net iets goedkoper uit. Als echte Rotterdammert moet ik met schaamte zeggen dat ik nog niet eerder vanaf Rotterdam The Hague Airport ben gevlogen. Maar… toch ga ik binnenkort dan eigenlijk vanaf Rotterdam vliegen. Naar Wenen met een dagtrip naar Bratislava. Ik zag een aanbieding voorbij komen en die kon ik natuurlijk niet laten liggen 😉

 

Dit weekend heb ik ook vrij spontaan een retourtje IJsland geboekt in het voorjaar. Samen met Gabriëlle van Globegirl ga ik een kleine rondreis maken in het zuiden van het eiland. Dus reisje nummer 2 is ook al in de pocket. En IJsland is zo mooi! Nog minimaal 3 te gaan. Met de nadruk op minimaal 😉 .

 

IJsland

 

Wat zijn jouw goede voornemens? Heb jij ook een reis of misschien wel een aantal reizen op de planning staan?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

 

Facebookreacties

reacties

4 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: