Dit moet je geproefd hebben in Gent

Ghent

Als je er even tussenuit wilt en niet te ver wilt reizen, ga dan naar België. Dichtbij, maar toch een heel andere sfeer en gezelligheid dan in Nederland. Een van de leukste steden in België vind ik Gent. Niet alleen voor de pleintjes en mooie gebouwen, maar ook voor het bourgondische karakter.

 

Belgische wafels

Gent

Natuurlijk! Een Belgische wafel. Wie vindt die nou niet lekker? Natuurlijk hoef je hiervoor niet speciaal naar Gent. In een andere Belgische stad kun je die ook krijgen. Maar het is een goede start voor als je er toch bent. Op de Korenmarkt vind je een wafelverkoper waarbij je in een lange rij moet aansluiten. Maar het wachten is het meer dan waard, want de wafel die je daar krijgt is lekker krokant aan de buitenkant en nog een beetje chewy aan de binnenkant. Nom nom nom.

 

Gentse Neuzen

Gent

Een paar weken voor Gent was ik in Brugge en was op zoek naar deze beroemde paarse kegelsnoepjes. Foutje… Want het zijn geen Brugse neuzen, maar Gentse neuzen oftewel cuberdons. In Gent struikel je over de verkooppunten. Op de Groentemarkt, tegenover het Groot Vleeshuis, vind je twee concurrerende kraampjes die beiden zeggen dat zij de lekkerste neuzen hebben van de stad. De cuberdons hebben een dunne harde laag van buiten en zijn van binnen gevuld met een dikke, kleverige stroop. Ze hebben een frambozensmaak. Ik vond het niet heel erg lekker. Te zoet…

 

Gandaham

Gent

 

In het Groot Vleeshuis kun je de hammen zien rijpen aan de plafondbalken. Daar blijven ze 9-14 maanden handen, afhankelijk van de grootte van de ham. Onder de hammen kun je aan de vele tafeltjes een hapje eten.

 

Je kunt in het Groot Vleeshuis ook andere lokale producten en etenswaren kopen in het bijbehorende winkeltje. Een leuk adresje voor een origineel souvenir.

 

 

 

 

 

 

 

Gentse Gruut

Gent

Ik ben geen bierdrinker, maar ben je nou wel een liefhebber dan kun je in België je hart ophalen. In Gent hebben ze Gentse Gruut, maar verder zijn er nog wel meer lokale biertjes te vinden. Dit winkeltje tegenover de Gravensteen van Gent (De Burcht) heeft een heel assortiment. De brouwerij van Gentse Gruut is ook te bezoeken. Kijk hiervoor op hun site.

 

Ben jij wel eens in Gent geweest? Wat heb jij daar gegeten? Tips zijn welkom!

Facebookreacties

reacties

Een reactie

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: