Eten bij Foodexplore Utrecht + WINACTIE!

foodexplore utrecht

Sinds ongeveer 2 maanden is er een nieuwe eetgelegenheid in Utrecht gevestigd: Foodhall Foodexplore. Het concept: ongeveer 20 stands met allerlei Aziatische en Europese foodstands waar je voor een vaste prijs en tijd onbeperkt kunt eten. Ik ging samen met een groot aantal andere bloggers naar hun Food Bloggers Tasting Event om al dat lekkers te testen. En ik mag 2×2 vrijkaarten weggeven! Wil je kans maken? Lees dan snel verder.

 

Bereikbaarheid

Foodexplore ligt pal naast de A2, in het winkel- en experience centrum The Wall. Ideaal om met de auto te bereiken. Je kunt er 2 uur gratis parkeren. Ook is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De bussen stoppen vlakbij. Volg het felle licht van de MediaMarkt, roltrap op en je bent er.

 

Het concept

Bij binnenkomst besluit je hoeveel uur je wilt gaan eten. Je kunt kiezen uit een 2-, 3- of 4-uursarrangement, eventueel uit te bereiden als je na die tijd nog steeds niet klaar bent met eten (lintworm toevallig?). Daarna kun je ergens aan de vele tafels gaan zitten en eten halen zoveel je maar wilt.

 

De inrichting doet heel erg industrieel aan, maar is wel gezellig gemaakt met sfeerverlichting en accessoires. En ondanks de meer dan honderd zitplaatsen, voelt het niet extreem massaal aan. Dat komt waarschijnlijk omdat het ook heel ruim is opgezet. Het is niet zo dat je over andere stoelen en tafels moet klimmen om weer bij je eigen tafeltje te belanden. Ik kan me dan ook voorstellen dat het voor mensen in een rolstoel of ouders met een kinderwagen ook prima te doen is om hier een avond lekker te komen eten.

 

foodexplore utrecht

 

De keuze is er reuze

Je hebt keuze uit ongeveer 20 foodstands. Het eten wat geserveerd wordt, varieert van Chinees en Japans tot Italiaans en Nederlands. Lopend langs de verschillende stands, ruik je de heerlijke etensgeuren en heb je binnen de kortste keren je bordje vol met lekkers voor de eerste ronde.

 

foodexplore utrecht

 

Samen met foodbuddies Clourinda van Cloufood en Liyen van Liyen’s Foodmoments besloten we om zo veel mogelijk te delen, om zo van alles wat te kunnen proeven. Ik zal maar niet zeggen hoe vaak we op en neer zijn gelopen, maar het was veel. Want behalve de soep en het zeebanket hebben we van alle stands iets geproefd. Wat zoal? Onder andere aardappelspiraal aan een stokje, teppanyaki coquilles, hamburger, salades, dim sum, peking eend, pizza, crêpe, ijs, gebakjes, poké bowl, kebab en kip spies van de grill. En je raadt het niet, maar aan het einde kon ik toch echt geen ‘pap’ meer zeggen. Nee, je zult hier niet snel omkomen van de honger.

 

foodexplore utrecht

 

Het ene gerecht vond ik lekkerder dat het andere. Absolute aanrader vind ik toch wel de teppanyaki. Je kunt daar verschillende soorten seafood en vlees bereiden. Daarnaast vind ik het ook altijd een mooi gezicht op de koks bezig te zien met het bereiden van het eten op de hete plaat.

 

Leuk weetje is dat je bij de poké bowl een bordje krijgt wat je naderhand ook kunt opeten. Schijnt… Ik nam een klein stukje en het lijkt toch echt alsof je een stukje bordkarton aan het eten bent. Of hapje kurk. Dus ik weet niet of het uiteindelijk een grapje was (ik leef nog steeds) of dat het de bedoeling is dat je na het eten van een bordje aan je aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels zit voor de hele maand.

 

foodexplore utrecht

 

 

Het adres van Foodexplore is Hertogswetering 195 in Utrecht.

Openingstijden :

ma – do 16:30 uur – 22:00 uur
vr  – za  16:30 uur – 22:30 uur
zo 16:30 uur – 22:00 uur

De diverse prijzen vind je op de website van FoodExplore.

 

WINACTIE!

Ik mag 2×2 vrijkaarten weggegeven voor een leuk avondje uit bij Foodexplore in Utrecht. Wat moet je hiervoor doen?:

 

Laat hieronder een reactie achter en vertel met wie jij wel een avondje naar Foodexplore Utrecht zou willen.

 

Doe jij ook mee?

 

Update 30-10-2017:
En de winnaars van de dinerbon bij Foodexplore in Utrecht zijn… tromgeroffel…:
Fleur
&
Jenny
Willen jullie je adresgegevens uiterlijk vrijdag aan mij doormailen op info@indorotterdammert.nl? Dan komen de bonnen zo snel mogelijk jullie kant op.
 
Alvast eet smakelijk!

 

 

Dit Food Bloggers Tasting Event heb ik bijgewoond op uitnodiging van Foodexplore.

 

 

Facebookreacties

reacties

31 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: