#first7jobs

#myfirst7jobs

Gisteren was deze hashtag trending op Twitter: #first7jobs. Onder de noemer van: we zijn allemaal klein begonnen. Leuk om van bekende en onbekende medelanders te lezen hoe zij hun loopbaan zijn begonnen. En ondanks dat ik pas op 18 jarige leeftijd ben gaan werken en nog vrij jong (toch?) ben, heb ook ik inmiddels al meer dan 7 baantjes gehad. En daarom besloot ik er ook maar een tweet uit te doen:

In alle functies en bij alle werkgevers heb ik veel geleerd en veel lol gehad met collega’s. Het meeste lol heb ik gehad met mijn collega’s van de landelijke organisatie waar ik als diëtist werkzaam was. Bijna wekelijks een vrijdagmiddagborrel in het centrum van de stad, regelmatig een teamuitje en toen ik uiteindelijk uit dienst ging heb ik maar liefst 6 verschillende etentjes en teamuitjes gehad als afscheid. Het kan zijn dat ze erg blij waren dat ik weg ging, maar ik ga er maar gewoon vanuit dat het de beste groep collega’s was die je je kan bedenken en dat ze me gewoon gingen missen.

 

Als afscheidscadeau kreeg ik een boekje waarin een groot deel van mijn collega’s allerlei lieve woorden schreven en anekdotes ophaalden. Over mijn kennismakingsrondje langs de huisartsen in de buurt van de diëtistenpraktijk in onpraktische, te hoge pumps (au, au, au), over mijn onkunde in het begeleiden van kinderen (stressfactor sky high) en dat mijn naam vaak in één adem werd genoemd met eten. Liefst multiculti eten. Ach ja, als je het zo bekijkt ben ik in de loop van de tijd niet heel veel veranderd.

 

En alhoewel ik inmiddels nog steeds werk als teamleider behandelzaken, kan ik tegenwoordig ook de functies ondernemer en blogger toevoegen aan mijn curriculum vitae. Ben benieuwd welke functies er in de loop van tijd nog bij zullen gaan komen.

 

Wat waren jouw #first7jobs?

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: