Mijn eerste verre reis: Egypte

Reislustig dat ik ben, praat (en schrijf) ik ook graag over reizen. Gesprekken met bekenden en onbekenden bereiken bij mij altijd het punt dat het over reizen gaat. Vragen die ik bijna standaard krijg zijn dan:

  • Waar gaat de volgende reis naartoe?
  • Wat was je eerste verre reis?

 

Het antwoord op de eerste vraag is altijd verschillend. Op de tweede vraag antwoord ik altijd met: Egypte. En dat terwijl ik toen al meerdere keren met mijn ouders naar Indonesië was geweest. Maar als kind met je ouders verplicht mee op vakantie is natuurlijk geen vakantie. Daarnaast is het opzoeken van je Indonesische familie geen vakantie en ontspanning, maar keihard werken. Wel leuk keihard werk overigens, maar wel erg vermoeiend.

 

Nee, mijn eerste echte verre reis was naar Egypte. Het was trouwens geen vooropgesteld plan. Tijdens een verjaardagsfeestje is het vrij spontaan besloten. Het was in een tijd dat ik nog niet wist dat ik niet tegen alcohol kan. In een iets wat bezopen toestand (ik had nog maar een paar slokken Bailey’s op, zo snel gaat dat bij mij) besloten een schoolvriend en ik om een schoolvriendin op te zoeken die inmiddels in Caïro woonde. Deal! Hik! En zo zaten we nog geen twee maanden later in een veel te krap vliegtuig van Lufthansa op weg naar Egypte.

 

Het enige wat we geregeld hadden was dat we bij onze schoolvriendin konden blijven overnachten. Verder was er niets gepland. Ook had ik me totaal niet verdiept in wat je daar allemaal zou kunnen doen. Piramides, kamelen en mummies. Verder kwam ik niet.

 

Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen. We hebben een mooie kamelentocht gemaakt langs de piramides van Gizeh, we hebben van de Egyptische keuken genoten. We hebben het Egyptische Museum in Caïro bezocht en ons vergaapt aan het gouden dodenmasker van Toetanchamon.

 

Egypte

 

Na een paar dagen in Caïro zijn we met z’n drieën naar Luxor gegaan met de trein. In Luxor brachten we onder andere een bezoek aan de Kolossen van Memnon, de Luxortempel, Deir El-Bahri en De Vallei der Koningen. We hebben daar ook een heel relaxte vaartocht gemaakt met een zeilboot over de Nijl.

 

Ik had geen betere eerste verre reis kunnen bedenken. Toen wist ik: dit zal niet mijn laatste verre reis zijn. De globetrottert in mij was opgestaan en zou niet meer weggaan.

 

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: