Eettips in Friedrichshain Berlijn

In de wijk Friedrichshain zie je vooral veel jongeren en jonge gezinnen met kleine kinderen. De sfeer is artistiek en creatief te noemen. De centrale straat in Friedrichshain is de Simon-Dach Straße. In deze lange straat zijn allerlei leuke restaurants en horecatenten te vinden waar je lekker en niet al te duur kunt eten. Overigens zijn de prijzen voor eten en drinken in Duitsland gemiddeld lager dan in Nederland. Gecombineerd met over het algemeen grotere portiegroottes in vergelijking met hier in Nederland, krijg je veel waar voor je geld. Ook buiten de Simon-Dach Straße kun je een aantal goede eetgelegenheden vinden. Hieronder geef ik je een aantal tips:

 

Monti

Friedrichshain

Zoals de naam al doet vermoeden, hier veel Italiaans geïnspireerde gerechten op het menu. De gerechten worden vooraf gegaan met een kleine salade. Hier vind je een ruime keuze aan verschillende soorten taarten. Je vindt Monti aan de Simon-Dach-Straße 3, 10245 Berlijn.

 

Schneeweiß

Friedrichshain

In dit restaurant vind je veel wit, vandaar ook de naam. De inrichting is heel stijlvol. Het menu is iets duurder in vergelijking met die van de andere adresjes in deze post. De hoofdgerechten zijn allemaal onder de €20,-. Ik heb hier de lekkerste schnitzel gegeten ever. Ook hier zijn de portiegroottes ruim. Schneeweiß is te vinden in de Simplonstraße 16, 10245 Berlijn.

 

Homemade

Friedrichshain

Bij dit tentje vind je een enorme keus aan frühstück, Duits voor ontbijt, en lunchgerechten. Ook hier kun je er kiezen uit een aantal lekkere smooties en taarten. Hier kwam ik er ook achter dat het in Duitsland niet gewoon is om een glas (soja)melk te bestellen voor bij de frühstück. Maar uiteindelijk heb ik die wel gekregen. Na wat gegiechel uit de keuken, dat dan wel. Het adres van Homemade is Simon-Dach-Straße 10, 10245 Berlijn.

 

Burgeramt

Friedrichshain

 

Je hebt hier keus uit diverse soorten vlees, maar er zijn ook diverse vegetarische varianten te verkrijgen. Het interieur is rauw en veelzijdig, met Marokkaanse tegeltjes aan de muur, film- en festivalposters die het plafond volledig bestrijken en een oude bar vol met graffiti. Wil je er tijdens lunch of avondeten gaan eten, reserveer dan een tafel, want deze tent is erg geliefd. Je vindt Burgerambt aan de Krossener Straße 21-22, 10245 Berlijn.

 

De burger is een geliefd gerecht in Friedrichshain. Er zijn nog meer plekken in deze wijk waar je lekkere burgers kunt halen. Enjoy Berlin schreef een blog over de 11 plaatsen in Friedrichshain waar je de lekkerste burgers kunt halen.

Facebookreacties

reacties

2 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: