Dotonbori: neonlichten en heel veel food!

Dotonbori

Mijn vakantie in Japan is nog altijd een van de leukste en mooiste vakanties waar ik op terug kan kijken. Het is zo’n mooi land met lieve mensen en uiteraard overheerlijk eten. Eigenlijk kun je overal in Japan wel lekker eten. Het enige wat ik niet lekker vond daar was de misosoep. Meerdere keren heb ik het geproefd, maar het is gewoon mijn smaak niet. Wat met qua eten in Japan het meest is bijgebleven, is het eten in de centrale shoppinggedeelte in Osaka genaamd Dotonbori. Hier vind je naast heel veel neonlichten en bedrijvigheid, vooral heel veel heerlijk eten.

 

Het is denk ik vooral de combinatie tussen de neonlichten, de bedrijvigheid en het eten wat dit tot een bijzondere plek maakt. Er is zoveel te zien! Zelf ben ik drie keer de centrale straat op en neer gelopen om zoveel mogelijk in mij op te nemen.

 

Wat kun je er allemaal eten? Wat kun je er niet eten? Dat laatste is misschien een betere vraag. Uiteraard vind je er sushi en sashimi, maar je kunt er ook een goed bord ramen/udon/soba noedels krijgen, kiezen voor okinomiyaki (gevulde, dikke pannenkoek met veel groente en eventueel wat vlees), shabu-shabu (bouillon waar je allerlei groenten, vlees en vis in gaar kookt), yakitori (kipspiesjes), takoyaki (deegbolletjes met inktvis), yakiniku (Japanse barbecue) enz enz. En ben je Japans eten zat (hoe kan dat nou?) dan zijn er ook een aantal fastfoodrestaurants in de buurt of kun je een kop koffie halen bij de Starbucks.

 

Deze meneer bereidde Sint-jakobsschelpen op een barbecue. Erg lekker!

 

Dotonbori

 

De enorme uithangborden met daarbij al dan niet mechanische kreeften, varkens, gyoza (Japanse dumplings) enz enz op de voorgevel zijn overweldigend. Ik kan het hier allemaal beschrijven, maar foto’s zeggen daarbij meer dan tekst. Ennuh, in het echt is het natuurlijk helemaal indrukwekkend. Ga je binnenkort naar Japan, dan mag je Osaka en vooral Dotonbori zeker niet overslaan.

 

 

Dotonbori Dotonbori Dotonbori Dotonbori

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: