Mijn 6 doelen in 2018

Mijn ervaring met Garuda

Het nieuwe jaar is weer een mooi moment om nieuwe doelen te stellen. En dat doen mensen dan ook massaal. Ook ik heb op het gebied van werk en bloggen een aantal doelen in 2018 opgesteld die ik wil behalen.

 

Regelmatig bloggen

Laatste tijd is er een beetje de klad bij ingekomen. Iets met een overvolle agenda en ‘vergeten’ het bloggen in te plannen. Of even geen inspiratie. Of gewoon even geen zin. Maar dat mag gewoon. Ik ga nu wel weer vol goede moed verder waar ik gebleven ben. Daarnaast staan er een aantal leuke reizen op de planning (zie mijn volgende doel), waardoor ik nu al weer allerlei ideeën heb voor leuke blogposts. Stay tuned!

 

Minimaal 5 reizen

Reizen vind ik het leukste om te doen. Nieuwe mensen en culturen leren kennen en uiteraard proeven van de lokale gerechten. Waar ik zoal naartoe wil? Zie hiervoor mijn eerder verschenen blog om minimaal 5 reizen te maken in 2018. Naast de al geplande reizen naar Wenen/Bratislava en IJsland heb ik in de tussentijd ook een nieuw reisje geboekt naar Helsinki/Tallinn en heb ik vandaag via een leuke aanbieding van Thalys een retourticket Parijs geboekt. Alle reizen stonden op 29 euro enkele reis (vanuit Rotterdam). Normaal betaal je voor het goedkoopste ticket 35 euro enkele reis. Dus gelijk maar geboekt. Toen ik de link uiteindelijk wilde doorsturen naar vrienden stonden de ‘gewone’ prijzen weer bij de data, tussen de 35-122 euro enkele reis. Het jaar begint in dat opzicht goed voor mij ;-). Ter land, ter zee of in de trein; volgens mij ga ik dit doel wel halen.

 

doelen in 2018

 

Socials Eating Habits bijhouden

Het kan eigenlijk niet! Ben ik voor anderen netjes hun socials aan het bijhouden, houd ik die van mijn eigen bedrijf nauwelijks tot niet bij. Eerder niet dan nauwelijks eigenlijk. Schande! Terwijl er eigenlijk best veel te vertellen was. Zoals de Kulinarya bijeenkomst van de Filipijnse Ambassade, Wastra modeshow van de Indonesische Ambassade en natuurlijk de voorbereidende perstrip naar West Kalimantan in opdracht van het gouvernement van West-Kalimantan. Daar ga ik komend jaar verandering in aanbrengen. Omdat er anders niets van terecht komt ben ik hard bezig met een contentagenda. Om daarna volle kracht vooruit te gaan.

 

Wastra Indonesia

Blijven afspreken met inspirerende collega bloggers

Dankzij mijn baanwissel en het feit dat ik nu parttime op kantoor werk en de rest van de tijd (voor Eating Habits) flexibel kan inrichten, heb ik veel meer mogelijkheden om met anderen af te spreken. Zowel met familie als vrienden, maar ook met veel collega bloggers, waarvan een aantal van hen inmiddels tot mijn vriendenkring behoren. Zo snel gaat dat in bloggersland. En het geeft me zoveel energie en inspiratie om met andere bloggers te praten en activiteiten te ondernemen. Dit doel is dan ook meer een kwestie van: die houden we erin.

 

Samenwerken en krachten bundelen

Dit heeft deels te maken met het vorige doel. Samen (met andere bloggers) kun je zo veel meer bereiken dan alleen. In 2016 nam ik samen met Marjolein van Echtegerechten.nl het initiatief van een bloggers meet-up in World of Food in Amsterdam. Afgelopen jaar is het uitgegroeid tot een groep van rond de 10 foodbloggers en zijn we na Amsterdam ook in Rotterdam, Groningen en Leiden geweest. Voorjaar 2018 staat er een meet-up in Den Haag op het programma. Erg leuk en gezellig om dit te doen.

 

doelen in 2018

 

Ook met Liyen van Liyen’s Foodmoments organiseerde ik inmiddels 2 foodie meet-ups, een bij Round & Round in Rotterdam en een bij het inmiddels gesloten Cucu in Zwijndrecht. Dat ze zijn gesloten heeft niet met ons bezoek te maken gehad. Ik zeg het er voor de volledigheid maar even bij ;-).

 

matcha overload

 

Samen met Gabriëlle van Globegirl , met wie ik ook samen naar West-Kalimantan ben geweest, ben ik bezig om een leuk evenement te organiseren en daarnaast wil ik ook zeker iets doen in de richting van de Indo-hoek. Je bent Indo(Rotterdammert) of niet toch?

PR verhogen

In 2017 heb ik namens mijn bedrijf Eating Habits al PR opdrachten gedaan, met name voor een aantal ambassades. Maar mijn eigen PR kan nog wel wat omhoog. Wat meer van: joehoe hier ben ik! Dit is wat ik doe! Deels ga ik dit oppakken door de socials van Eating Habits meer te benutten, maar ook op andere manieren kun je publiciteit genereren. Zo was ik in augustus bij een PR workshop van Suzanne. De informatie die ik van haar heb gekregen plus nog heel veel ideeën krabbels heb ik netjes in een schriftje staan dat geduldig in een la lag te wachten. Ik heb het er inmiddels weer bij gepakt en een plan de campagne gemaakt. Wordt vervolgd.

 

Wil je ook meer over PR leren? Dan kan ik je de workshop van Suzanne zeker aanbevelen. Er staat op het moment van schrijven nog geen nieuwe workshop gepland, maar hou voor nieuwe data SuusjeHQ, het blog van Suzanne is de gaten.

Iets met netwerken?

Ok, dit doel heb ik nog niet helemaal uitgewerkt. Maar ik hoor eigenlijk heel vaak en al jaren achter elkaar te horen krijg dat ik goed ben in netwerken. Op zich ben ik geen extravert type, maar ik vind het geen probleem om op wildvreemden af te stappen en contact te leggen. Ik doe dit niet altijd met een achterliggend doel. Netwerken is voor mij een kwestie van interesse tonen in een ander en nagaan of ik iemand anders uit mijn netwerk ken waar ik de ander mee verder kan helpen. Open staan voor wat een ander te vertellen heeft en weten wanneer je je mond erover moet houden omdat die ander je informeert over iets wat anderen nog niet mogen weten. Wat dat aangaat ben ik een oester als het moet.

 

Vaak is het dat ik via via aan contacten kom die mij zakelijk verder kunnen helpen. Ik vind dat ik de mogelijkheden moet onderzoeken of ik iets met dat netwerken kan doen. En dan niet zozeer wat ik nu al doe, namelijk zelf heel veel netwerken. Nee, ik wil juist anderen gaan helpen om effectiever te netwerken. Misschien iets op het gebied van een training of een e-cursus. Ik werk dit nog wat verder uit, maar mocht je een tip willen geven is die natuurlijk altijd welkom. Hieronder of via de mail info@indorotterdammert.nl

 

Heb jij ook nieuwe doelen voor 2018? Laat het me weten hieronder!

 

Facebookreacties

reacties

2 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: