Diëtist tijdens feesten en partijen

diëtist tijdens feesten en partijen

Toen ik nog als diëtist werkte, vertelde ik dit liever niet tijdens feesten en partijen. Niet dat ik mij schaamde voor mijn vak, in tegendeel. Maar wat ik wel heb gemerkt is dat je vrij snel in het middelpunt van de belangstelling staat. En dat heb ik liever niet. Niet als ik er niet zelf voor gekozen heb in ieder geval. En ook omdat ik tijdens feesten of partijen niet inhoudelijk over voeding wil praten.

 

Voeding is nou eenmaal een dankbaar gespreksonderwerp. Iedereen heeft wel een mening over voeding en denkt te weten wat wel en wat niet gezond is. En dit wil men maar al te graag toetsen bij de diëtist. Voor je het weet ontstaat er een discussie waar je als diëtist niet in wil belanden. Een discussie waar ik, wanneer ik niet uitkijk, in een positie wordt gemanoeuvreerd van:

a) verdediging – ik: “nee, het is minder stellig dan wat die dieetgoeroe beweerd” –

tot

b) gratis dieetadvies – de ander: “ik ben zo gassig de laatste tijd, moet ik mijn voeding aanpassen?” Overigens heb ik deze vraag echt een keer gehad terwijl we met z’n allen aan de avondmaaltijd zaten. Nou is mijn eetlust niet snel te vergallen, maar die van de andere tafelgenoten was grotendeels weg.

 

Vroeger stapte ik vaak in die valkuil om toch maar reactie of antwoord te geven wanneer het onderwerp voeding voorbij kwam. Als diëtist ben je toch de deskundige op het gebied van voeding. Uiteindelijk leerde ik dat het maar het beste is om langzaam achteruit van de discussie weg te lopen en stil in een hoekje weg te kruipen om daar lekker van je onderweg gescoorde stuk taart te genieten. Want de meningen over voeding zijn vaak hardnekkig. Openstaan voor een andere invalshoek die indruist tegen de eigen mening is niet altijd aan de orde helaas.

 

O ja, nog even over dat stuk taart, daar wil ik dan wel even een opmerking over maken. Ja, want diëtisten eten ook wel eens taart. Of snoep. Of een broodje kroket. Of een patatje oorlog. Ook diëtisten zijn gewoon mensen. Dus in het vervolg ajb geen: “Jij bent diëtist, dan hoef jij zeker geen taart?”

 

Zoek je nou een goede diëtist in Haarlem of Ridderkerk, neem dan vooral een kijkje op de site van Eating Habits om een afspraak te maken. Is dat te ver weg, kijk dan op de website van Dieet Dit, Dieet Dat voor een diëtist in de buurt.

Facebookreacties

reacties

2 reacties

  • Pffff, als diëtist hoef je zeker geen taart… Wie houdt er nou niet van taart? Dat is bijna op hetzelfde niveau als, “Jij bent longspecialist, dan hoef je zeker geen zuurstof?”

    …Misschien toch niet de beste vergelijking.

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: