Daiso voor goedkope souvenirs uit Japan

daiso

Toen ik in Japan was, ging ik regelmatig naar Daiso. Een 100 yen winkel met allemaal leuke Japanse spulletjes. Prima om even een uurtje te slijten. Je vindt er echt van alles. Snacks, snoep, speelgoed, keukenspullen, cosmetica, prullaria enz enz. You name it. Daiso heeft het. Het is een beetje vergelijkbaar met de Action, alleen dan gewoon veel leuker en uitgebreider.

 

Het is een prima plek om goedkope souvenirs of cadeautjes voor het thuisfront te kopen. Vooral in de kawaii spulletjes zijn typisch voor Japan. Kawaii bekent schattig en dat zijn de spulletjes dan ook. De stripfiguurtjes sieren verschillende spulletjes. Het lijkt voor kinderen, maar in Japan zie je ook volwassenen met kawaii spulletjes lopen.

 

DaisoWaar ik wel spijt van heb is dat ik niet los ben gegaan en allemaal bentospulletjes heb gekocht daar. Het enige wat ik kocht was een kleine bentobox als souvenir voor mijn nichtje (zie hiernaast). Bento zijn lunchboxen met allemaal kleine, mooi opgemaakte gerechtjes erin die heel erg populair zijn in Japan. Ik geef een aantal workshops in september in Rotterdam. Kijk hier voor meer informatie. Bento is in Nederland (nog) niet zo populair. En daarom zijn er nog weinig spulletjes hier te koop. Ik hoop dat dat snel gaat veranderen. Binnenkort zal ik wel een blog schrijven over bento.

 

Maar ik heb zeker wel een aantal souvenirtjes gekocht bij Daiso. Ik ben helemaal gek op die schattige kawaii stickertjes die je daar kunt krijgen. Op de laatste dag in Tokyo heb ik mijn laatste paar yen uitgegeven aan een aantal van die stickervellen. Die namen gelukkig niet zo veel ruimte in beslag waardoor ik ze nog net kon meenemen :-). Ze sieren onder andere de vrije dagen in mijn agenda, een wenskaart of een cadeautje.

 

daiso

 

Ik heb gezocht of er hier in Nederland of dichtbij in een land in Europa een Daiso is. Helaas niet kunnen vinden. Ik hou hun site in de gaten. Want als ze ook naar Europa komen en het is een beetje in de buurt, dan ben ik een van de eerste die er naartoe zal gaan. Overigens kun je in Nederland ook leuke kawaii spulletjes kopen bij de webshop Most Cutest.

 

Facebookreacties

reacties

6 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: