Cinta Coffee: koffiezaakje met Indo(nesische) twist in hartje Rotterdam

Cinta Coffee

Cinta betekent ‘houden van’ in het Indonesisch. Cinta Coffee betekent dus: houden van koffie oftewel koffieliefhebber. Enkele weken geleden was de soft opening van deze nieuwe zaak van Guido Leurs. Afgelopen zaterdag was ik samen met een aantal andere bloggers uitgenodigd om een aantal gerechten en drankjes van de kaart te komen proeven en kennis te maken met INCONCEPT store, de winkel aan de Coolsingel 83 waar Cinta Coffee gevestigd is.

 

Indonesische koffie

Op de woensdag van de soft opening enkele weken geleden was ik er als de kippen bij om even een koffie on the go te halen. Even geluk wensen. Ik wist dat Guido al langer het idee had om een koffietentje te openen, maar het was dan eindelijk gelukt. Ik baalde er wel van dat de Indonesische koffie nog niet gearriveerd was. Nee, ik heb het niet over de overprijsde koffie luwak.

 

Tijdens de bloggersbijeenkomst was de Indonesische koffie wel binnen. De koffiebonen waar deze koffie mee gemaakt worden komen uit Flores en zijn een stuk vriendelijker geprijsd dan de luwak bonen. ‘Kun je er cappuccino van maken?’ Ik hou nou eenmaal van een beker melk met een scheutje koffie erin. Ik moest de koffie maar eerst zo proeven, want het is een stuk zachter dan de meeste andere koffiesoorten. Ik moet eerlijk zeggen dat het inderdaad een ietwat kruidige koffie is. Maar toch miste ik mijn melk.

 

Taartentijd

Nadat alle bloggers aanwezig waren en de nodige foto’s van de twee hele taarten (spekkoek met bananensaus en bosbessentaart) waren gemaakt, was het tijd om de taarten aan te snijden en te proeven. Gelukkig hou ik niet van spekkoek (ik weet het, in die zin ben ik een nep-indo), zo mocht ik van mijzelf een iets groter stukje bosbessentaart ;-). En die was erg lekker. Niet te zoet vol met verse bosbessen. Bosbessentaart, maar dat is niet Indonesisch, zul je denken. Klopt, maar een Indonesische twist betekent natuurlijk niet dat er alleen maar Indonesische zaken op het menu staan.

 

Cinta Coffee

Cinta Coffee

 

Instantmie

Onze taart zat nog niet achter de kiezen of de noodles stonden al klaar. Instantmie, of Supermi(e) zoals ik het altijd noem naar het bekendste instantmiemerk in Indonesië, is de verrassing van de kaart. Veel Indonesiërs en indo’s zijn groot geworden met instantmie. Het past dan ook helemaal in het Indonesische twist idee. Het is het ideale gerecht voor ontbijt en lunch of als tussendoortje. Of als avondmaaltijd. Het is altijd tijd voor instantmie. En aangekleed met wat groenten, kroepoek en gebakken uitjes is het ook nog eens leuk om te zien en bovendien erg lekker.

 

Cinta Coffee

Cinta Coffee

 

Guido had een grote kom ‘aangeklede’ instantmie gemaakt waaruit iedereen kon opscheppen, samen met een grote kom salade met geroosterde sesamdressing. Een erg goede combi. Helaas was ik te laat voor de tweede ronde, toen was alles inmiddels op 🙁

 

INCONCEPT

Na het eten was het tijd om de rest van de INCONCEPT store te bekijken. INCONCEPT store is een ‘live magazine’ en gevestigd in het voormalige pand van boekhandel De Slegte. Het is een initiatief van oprichter en ontwerper Evaa Kuik en biedt een podium voor jong design, fashion & art. Naast diverse modeartikelen en kunst, springt voor de Waterbar in het oog. De flesjes die hier verkocht worden zijn zeker niet goedkoop, maar zien er wel superleuk uit.

 

Cinta Coffee Cinta Coffee

 

Bio limonade

De middag werd afgesloten met een workshop limo maken door het van oorsprong Duitse merk Lemonaid. De limonades van Lemonaid zijn naast biologisch ook fair trade. Zo wordt 5% van de opbrengsten van elk flesje gebruikt als steun van de lokale economie waar de ingrediënten vandaan komen.

 

Naast limonade maakt Lemonaid ook ijsthee onder de naam ChariTea. Er zijn drie smaken limonade en vier soorten ijsthee. De drankjes worden voornamelijk verkocht in restaurants, lunchrooms en koffiezaken, maar ook bij bijvoorbeeld Marqt. En natuurlijk bij INCONCEPT en Cinta Coffee.

 

Tijdens de workshop leerden we hoe simpel het is om een limoenlimonade zelf te maken. Je neemt 2 geperste biologische limoenen, 2 eetlepels biologische suiker (minder mag, maar dan wordt je drankje erg zuur) en roert dit goed door elkaar totdat de suiker opgelost is. Daarna vul je het aan met 3 deciliter koolzuurhoudend water en klaar is je drankje. Proost!

 

Cinta Coffee

 

 

Voordat iedereen weer op huize an ging nog een bakkie koffie. Dit keer een cappuccino voor mij. Niet van de Indonesische bonen, maar wel met een goede melkschuimlaag. Lekker hoor. 🙂

 

Kijk voor meer informatie op de websites van Cinta Coffee en INCONCEPT store.

 

Deze bloggersmeeting heb ik bijgewoond op uitnodiging van Cinta Coffee en INCONCEPT store.

 

 

Facebookreacties

reacties

5 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: