Capsule hotel MET a Space Pod @Little India

capsule hotel

Singapore is in vergelijking met andere landen in Azië niet echt een goedkope stad. Qua eten is het erg goed te doen, vooral als je net als ik vooral geniet van streetfood. Maar overnachten is een ander verhaal. Hotels zijn gemiddeld dezelfde prijs als ik Nederland (duur!), dus uiteindelijk toch maar gekozen om naar een hostel op zoek te gaan. Wel met flinke tegenzin, want ik houd er niet van om met z’n weet ik veel hoevelen in een dorm te moeten slapen. Mijn ervaring in veel andere steden is dat de eenpersoonskamers niet heel veel qua prijs verschillen van een ‘gewone’ hotelkamer. Dus kies ik liever voor een hotel of Airbnb. Maar goed, in Singapore wilde ik het toch maar weer eens gaan proberen. Na wat googlen kwam ik op de site van capsule hostel Met a Space Pod. Qua prijs een wat duurder hostel, maar het idee stond me erg aan. Elke hotelgast heeft zijn eigen capsule. Zo kun je helemaal afzonderen van de rest, terwijl je wel gewoon in een grote c.q. mixed-dorm ligt. Ideaal.

 

Kleine ruimte van alle gemakken voorzien

Het hele capsule idee deed voor mij heel Aziatisch aan. Alles wat je nodig hebt om het een beetje comfortabel te maken efficiënt ingericht in een kleine ruimte. Met je eigen controlpanel kun de temperatuur en het licht (keuze uit blauw-, wit- en leeslicht) bedienen. De TV is verwerkt in het plafond en kun je uitklappen wanneer je wil kijken. Doordat alles in de wanden en het plafond is verwerkt, is de capsule redelijk ruim. Alle ruimtes zijn schoon en het personeel is heel vriendelijk. Het enige nadeel vond ik het wat harde bed. Ik gebruikte mijn dekbed als extra laag bovenop mijn matras om het iets comfortabeler te maken.

 

capsule hotel

(c)MET a Space Pod

 

Ga jij binnenkort naar Singapore, dan is Met a Space Pod @Little India een echte aanrader.

 

 

Ook in een aantal andere grote Aziatische steden zijn capsule hotels te vinden. In Kuala Lumpur, Maleisië sliep ik ook in een capsule hotel: Sim Hotel – The Capsule Hotel. En ook in Penang, Maleisië en verschillende steden in Japan zijn ze te vinden.

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: