De gevolgen van de brexit op mijn paspoort

brexit

 

Het eerste wat door mijn hoofd schoot toen ik hoorde dat het merendeel van de Britse bevolking voor de brexit had gestemd was: de volgende keer dat ik naar Groot-Brittannië ga, krijg ik eindelijk die felbegeerde stempel in mijn paspoort. Er zijn belangrijkere zaken natuurlijk, maar ik verzamel nou eenmaal graag stempels in mijn paspoort. Mijne oude paspoort wilde ik graag houden in verband met de stempels die daarin staan, dus boorde de ambtenaar van de gemeente Rotterdam 3 grote gaten in mijn paspoort. Het is beter dan niets.

 

En een van de nadelen van het reizen vanuit Nederland naar landen die lid zijn van de Europese Unie, is dat ik geen stempel krijg bij aankomst of vertrek. Vaak genoeg heb ik een poging gewaagd om bij de douane/grenscontrole een stempel te bemachtigen. Ik kan je vertellen dat het beste lastig is om je allerliefste glimlach te laten zien aan een norse douanebeambte. Niet dat ze allemaal nors zijn, maar op de een of andere manier tref ik vaker een norse aan.  Zeker omdat je er tegen beter weten in, energie in steekt. Het antwoord is toch wel: “No, we don’t do that”, al dan niet in gebrekkig Engels, afhankelijk van het land waar je bent.

 

Wat de brexit verder tot gevolg heeft, weet ik niet. Ik heb me er niet goed in verdiept en als ik dat al doe lijken de redenen vóór een brexit net zo steekhoudend te zijn als de tegenargumenten. De tijd zal het uitwijzen.

 

Groot-Brittannië is een geweldig eiland, mooie natuur, fijne mensen met humor waar ik enorm om kan lachen. Ik hoop dat het een geweldig land zal blijven. Londen is mijn nummer 1 stad na Rotterdam. Meerdere keren ben ik in Londen geweest. En vorig jaar heb ik samen met 2 vriendinnen een treinreis gemaakt van Londen naar Inverness en verschillende tussenstops gemaakt. Geweldig! Ik zal snel weer gaan. Eindelijk die stempel bemachtigen.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: