Bitmoji van jezelf maken is niet makkelijk

bitmoji

Een tijd terug heb ik wel eens gebruik gemaakt van Bitstrips. Omdat ik het op een gegeven moment niet meer leuk vond, deed ik daar niets meer mee. Gisteren kwam het onderwerp Bitmoji, de opvolger van de Bitstrips, voorbij bij Editie NL en toen dacht ik: waarom niet? Laat ik eens kijken of ik een leuke bitmoji van mezelf kan maken.

 

Misschien niet helemaal natuurgetrouw want mijn bril heb ik weggelaten. Voor dichtbij heb ik die niet nodig. In het verkeer kan ik echt niet zonder. Maar eigenlijk ik heb een hekel aan mijn bril. Ik blijf afgeleid worden door mijn montuur en een montuurloze bril staat mij niet (vind ik zelf dan). Beetje vals spelen mag, dus de bril blijft achterwege.

 

Ik wil van mezelf graag een gezellige krullenbol bitmoji maken met weelderige krullen. Niet dat het bij mij altijd zo zit, maar iets rooskleuriger mag mijn cartoon wel zijn wat mij betreft. Helaas heeft Bitmoji niet de gewenste krullenbollencoupe in het assortiment zitten, dus daarvan is het alsnog wat natuurgetrouwer van geworden.

 

Hoe zorg ik er uiteindelijk voor dat mijn bitmoji toch op mij lijkt? Het is lastig om dit voor elkaar te krijgen. Ondanks dat de keuze in de app reuze is, is het lastig om karakteristieke kenmerken van jezelf in een cartoon weer te geven. De gekozen ogen, neus, mond en huidskleur komen volgens mij het dichtst bij die van mijzelf, maar als ik naar het poppetje kijk, zie ik niet mezelf erin. Verderop in de app kan ik ervoor kiezen om mijn bitmoji achter een tafel vol met eten te zetten. Al word ik niet heel wild als ik zo’n hele kalkoen voor me heb staan, Helena en eten gaat over het algemeen wel heel goed samen. Dus door mijn bitmoji in deze situatie te plaatsen hoop ik toch dat deze wat op mij lijkt. Mwah, toch, ik zie niet mezelf erin. Of was de volgende toch toepasselijker geweest?


Mijn huidige avatar zal ik er in ieder geval niet snel voor inruilen. Die blijft toch het beste en meest mezelf (met bril en natuurgetrouwe krullen). En helemaal speciaal voor mij gemaakt.

Facebookreacties

reacties

Een reactie

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: