Birdpark Palembang: De Indonesische Avifauna

Birdpark Palembang

Vogels vind ik geweldig. Tot voor kort heb ik altijd parkieten en agapornides als huisdier gehad, totdat mijn laatste agapornide het leven liet van ouderdom. Toen mijn neefje in Palembang en ik erachter kwamen dat we dezelfde liefde voor vogels hebben, was het al snel beklonken dat we naar Birdpark Palembang zouden gaan. Samen met nog een aantal familieleden gingen we er heen.

 

Nieuwe attractie van Palembang

Birdpark Palembang is een nieuw park in het minder populaire, maar niet minder mooie deel van Palembang (zeg maar een beetje het Rotterdam-Zuid van Palembang ?). Desondanks heeft het park al vele bezoekers mogen ontvangen. Het is een van de vele nieuwe ontwikkelingen in de stad waarmee de gemeente meer (lokale) toeristen naar Palembang wil trekken.

 

Het park heeft vele kortingsacties waardoor je vaak heel voordelig naar binnen kunt (niet dat de entreeprijzen normaal heel hoog zijn, omgerekend is de normale toegangsprijs nog geen 3 euro). Zowel mijn neefje als ik zijn jarig in april en omdat we er in april waren, konden we dus ook nog eens voor de helft van de prijs naar binnen.

 

Vogels en meer

Naast een grote variatie aan vogels vind je hier nog meer dieren, vooral reptielen. Bij de ingang van het park kun je een pakketje met diervoer kopen, van zaadjes tot (levende) insecten. We kochten een aantal pakketjes en gingen naar binnen. In het pakketje zaten onder andere een aantal kangkungstengels, een soort spinazie die in water groeit. Dit was voor de leguanen. Ondanks dat ze al veel gegeten hadden, we waren er aan het einde van de dag, ging de kangkung er bij hen nog goed in.

 

Birdpark Palembang Birdpark Palembang Birdpark Palembang

 

Naast de leguanen zit het verblijf met schildpadden. Ook voor hen zit wat voer in het pakket. Maar de meeste van hen hadden het wel gezien voor die dag.

 

Birdpark Palembang

 

Tijd om het verblijf van de vogels in te gaan. Deze bestaat uit 2 gedeelte. Het eerste gedeelte heeft vooral insectenetende vogels. Voor hen bevatte het voederpakket levende sprinkhanen in een bekertje. De vogels komen met grote aantallen op het bekertje sprinkhanen af. Voor je het weet zit je arm, schouder en als je pech hebt ook je hoofd vol met vogels. Ik durfde het bekertje met sprinkhanen niet vast te pakken, dus ik ben maar foto’s gaan maken van de vogels om mij heen.

 

Birdpark PalembangBirdpark Palembang

 

In het tweede gedeelte zitten voornamelijk agapornides en witte duiven. In het pakket zitten vogelzaadjes en zonnepitten. Je doet wat van de zaadjes in je hand en ook hier komen de vogels in rap tempo naar je toevliegen.

 

Birdpark Palembang

Birdpark Palembang Birdpark Palembang

 

Wanneer je van vogels houdt, is dit Birdpark Palembang zeker een aanrader. Het is er schoon, de verblijven zijn groot, er zijn veel verschillende vogels te zien en zeker aan het eind van de middag is het er normaal gesproken rustig met bezoekers. Blijf er alleen weg tijdens de feestdagen. Want dat is het er vaak erg druk. Neem ook vooral je legitimatiebewijs mee, want bij de diverse kortingsacties – waar je vaker wel dan niet gebruik van kunt maken, moet je je legitimeren.

 

Je vindt Birdpark Palembang aan de Jalan Gubernur H.A. Bastari, Jakabaring, Kawasan Opi Mall, sebelah Waterfun, Sungai Kedukan, Rambutan, Kota Palembang, Indonesië

 

Dit artikel bevat een affiliate link. 

Facebookreacties

reacties

Een reactie

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: