Binnenkort naar Kopenhagen

Binnenkort Kopenhagen

Omdat ik afgelopen jaar met mijn eigen bedrijf ben gestart, heb ik het maken van verre reizen voor nu in de ijskast gezet. Het kost toch alles bij elkaar flink wat geld om globetrotterend door Azië heen te banjeren. Want dat is namelijk wat ik het liefste doe. Azië is favoriet. Niet zozeer vanwege de klamme warmte (als ik de keus heb ga ik liever naar de noordpool dan naar een land waarbij het standaard boven de 25 graden is), maar wel vanwege de cultuur en natuurlijk het heerlijke eten. Maar omdat ik het dit jaar dus geen verre reizen zal maken, moet ik mijn heil wat dichterbij zoeken. Dus wordt het af en toe een kort tripje ergens in Europa. En dat geeft niets, want in Europa heb ik nog veel te ontdekken. Binnenkort naar Kopenhagen, voor een lang weekend. En ik heb er zo veel zin in.

 

Met de bus

Ik had al een eerdere ervaring met de Flixbus, waarmee ik een tijdje terug een heel goedkope retour Rotterdam-Den Bosch had geboekt in een heel comfortabele bus. Toen ik later nogmaals de website aan het afstruinen was op zoek naar andere goedkope retourtjes, zag ik dat er een rechtstreekse nachtbus gaat van Rotterdam Centraal Station naar centrum Kopenhagen. In de avond vertrek van Rotterdam en dan in de ochtend in hartje Kopenhagen aankomen. En terug ook in de avond vertrek naar Rotterdam om daar de volgende ochtend aan te komen. Ideaal voor een lang weekend. Dus geboekt en zo gepland om daar een vrijdag en zaterdag rond te struinen.

 

Voorbereidingen

En dan de voorbereidingen. Liefst zo veel mogelijk lowbudget, maar een hostel in een kamer met meerdere personen is voor mij een no go. Dus goedkoop hotelletje geboekt en 100%Kopenhagen boekje gekocht. Ik ben echt fan van deze boekjes. Allemaal mooie wandelingen met tips van locals en leuke adresjes waar je kunt eten, drinken, shoppen of sightseeën. Op internet lees ik dat de fiets vervoer in Kopenhagen wordt aangeraden. Kopenhagen is een echte fietsstad met goede voorzieningen voor fietsers. Dus als het niet al te regenachtig weer is (ik houd altijd overal rekening mee) dan ga ik op de fiets. Je bent sneller dan lopend, dus je kunt meer zien. En dat klinkt mij goed in de oren, want als ik op vakantie ga, wil ik zo veel mogelijk zien. Het liefst ga ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, gewapend met fototoestel, langs alle plaatsen die van vooraf heb uitgezocht. Op vakantie ga ik niet om uit te rusten, maar om allerlei nieuwe indrukken op te doen. Uitrusten doe ik thuis wel weer. Nu ook weet ik dat ik als foodie zijnde in ieder geval de Deense cuisine wil ontdekken van smørrebrød, grød, pølser en gravad laks. En ik moet zeker naar de twee grote foodhallen in Kopenhagen, Torvehallerne en Papirøen. De New Nordic Cuisine wordt tegenwoordig hoog aangeschreven, dus dat beloofd wat. Onder andere met de Deense website Very Good Food kijk ik waar ik waarschijnlijk wil gaan eten. Verder wil ik natuurlijk ook de culturele dingen doen. De Zeemeermin (al ben ik bang voor het Manneke Pis effect), de paleizen, Tivoli, Nyhavn en het Nationale museum. Het worden weer twee heerlijk drukke dagen.

 

Maar een programma is natuurlijk altijd aan te passen. Heb jij nog tips voor Kopenhagen? Waar moet ik zeker weten eten of welke plekken moet ik zeker weten zien? Laat je reactie achter. Bedankt!

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: