Travelbloggend door Belgisch Leuven: deel 2

bezienswaardigheden Leuven

In deel 1 las je over de start van mijn dagje Leuven, die na ontvangst en ontbijt bij hotel Park Inn naast het station van Leuven, begon bij Museum Leuven. Na het bezoek aan het museum liep de wandeling langs alle andere belangrijke bezienswaardigheden in Leuven. Leuven zou ik omschrijven als een typisch Belgisch stadje (de mooie oude architectuur zoals je kunt vinden op het centrale plein en het Groot Begijnenhof, het bourgondische karakter, de relaxte sfeer). En wil je het meer traditionele ontwijken, dan kun je altijd naar de up and coming hipsterwijk, waar oude fabrieken worden omgebouwd tot woningen en horecagelegenheden. Nog een voordeel van Leuven: ben je in een aantal andere steden in België voortdurend oplettend om geen selfiestick tegen je harsens te krijgen, in Leuven heb je daar geen last van.

 

Welke plekken moet je echt gezien hebben in Leuven? Hieronder vind je ze:

 

Groot Begijnenhof

 

bezienswaardigheden Leuven

 

Binnen in het Groot Begijnenhof vind je naast pitoreske huisjes, vooral heel veel rust. De huisjes worden als betaalbare huurwoningen aangeboden aan studenten.

 

Klein Begijnenhof

 

bezienswaardigheden Leuven

 

Is het kleinere zusje van het Groot Begijnenhof, maar is eigenlijk niet meer dan een straatje. Hier vind je geen studentenwoningen, maar koophuizen. Een mooi fotogeniek straatje.

 

Grote Markt

 

bezienswaardigheden Leuven

 

De huizen rondom het plein doen denken aan het centrale plein in Antwerpen. Karakteristieke huizen met de eveneens karakteristieke daken. Maar het stadhuis van Leuven vind ik duizendmaal mooier dan die van Antwerpen. Dit gotische bouwwerk is de echte blikvanger van de Grote Markt. Honderden beelden sieren de gevel. Dit zijn overigens niet meer de originele beelden, maar dat mag de pret niet drukken.

 

Kruidtuin

 

bezienswaardigheden Leuven

 

Achter deze poort bevindt zich de botanische tuin van Leuven. Hier vind je honderden exotische plantensoorten in een mooi onderhouden tuin. Ga vooral ook de plantenkas in, waar zich in de serre een mooie verzameling aan cactussen bevindt.

 

Vaartkom

 

bezienswaardigheden Leuven

 

Ik hou van de rauwheid van verlaten fabrieken en pakhuizen. Dus de weg richting de Vaartkom vond ik prachtig. Deze gebouwen worden steeds meer gerenoveerd tot woningen en horecagelegenheden. Deze wijk is daarom up-and-coming en heeft een hoog hipstergehalte. Je vindt hier veel leuke eettentjes. Wij gingen eten bij Noordoever. Hier draait alles om vegetarisch,veganistisch, biologisch en duurzaam voedsel. Het concept: een lopend buffet, je schept op wat je lekker vind en je laat je bord afwegen. Het gewicht bepaald wat je betaald. Noordoever vind je aan de Vaartkom 17A, Leuven.

 

Geheel onbedoeld was de echte blikvanger van de Vaartkom de heldere regenboog die tevoorschijn kwam. Daar moest natuurlijk een mooie foto van gemaakt worden :-).

 

bezienswaardigheden Leuven

 

Natuurlijk heb je nog veel meer mooie plekken en bezienswaardigheden in Leuven. Ben jij weleens in Leuven geweest? Wat was jouw mooiste plek?

 

Nogmaals dank aan Visit Leuven, ParkInn Leuven en natuurlijk onze gids Lotte van ScratchingMyMap voor de organisatie van deze mooie dag!

 

 

Facebookreacties

reacties

11 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: