Overheerlijke vis bij Bandar Djakarta Visrestaurant

bandar djakarta

In Indonesië kun je overal wel seafood krijgen. Of het nou vis, schelpdieren, krab, kreeft, inktvis, you name it, they have it. Vooral bereid op de barbecue (bakar) is populair. Op mijn laatste dag in Tangerang, vlakbij Jakarta, namen mijn oom en tante mij mee naar hét visrestaurant van de streek: Bandar Djakarta.

 

bandar djakarta

 

Knorrende maagjes door de file

Het was al redelijk laat toen mijn tante en ik daar arriveerde. Ruim op tijd waren we vanaf het winkelcentrum waar we onze laatste inkopen hadden gedaan vertrokken, maar dankzij de immense file hebben we over een afstand van nog geen 10 kilometer ruim 2,5 uur gedaan. Mijn oom zou uit zijn werk aansluiten in het restaurant, maar ook hij had uren in de file gestaan. Ondanks dat het al laat was, was het nog steeds druk in Bandar Djakarta. Nadat ook mijn oom was gearriveerd konden we beginnen!

 

bandar djakarta

 

Verser dan vers

Het concept is simpel: in grote aquaria bevinden zich allerlei soorten levende vissen en schaal- en schelpdieren. Samen met iemand van de bediening die een plastic mandje voor je vasthoudt en assisteert om je bestelling uit de verschillende aquaria te vissen, kies je uit wat je allemaal wilt eten. Omdat het mijn laatste maaltijd was met mijn oom en tante voor deze vakantie, besloot mijn oom uit te pakken met een maaltijd die genoeg was voor 6 personen in plaats van 3. Met je bestelling ga je naar de balie waar je aan kunt geven hoe je je bestelling bereid wilt hebben. Je kunt kiezen uit bakar (of course), gekookt, gefrituurd, gewokt, gestoofd, gestoomd, het kan allemaal. Ook kun je kiezen of je het pedas (heet/pittig) of manis (zoet) wilt hebben. Verder kun je kiezen wat voor groentegerechten je erbij wilt hebben. Gekookte witte rijst en sambal krijg je er standaard bij.

 

bandar djakarta

 

Druk en groot

Ondanks het enorme oppervlak van het restaurant (er passen meer dan 300 personen in het restaurant), is het er goed druk. Het restaurant heeft geen buitenmuren, iets wat je meer ziet in Indonesië. Inmiddels was het al wat minder warm geworden, maar overal staan ventilatoren die naast lucht ook kleine vochtdeeltjes rondblazen om het aangenaam te houden. Wat erg leuk is, is om je verjaardag te vieren. Het persoon komt dan met zijn allen met allerlei trommels en slaginstrumenten ‘Panjang Umurnya’ (Indonesische versie van ‘Lang zal ze leven’) te zingen. Uiteraard afgesloten met een toetje met vuurwerksterretjes.

 

Bandar Djakarta vind je aan de Jalan Pantai Sanur VI, Taman Impian Jaya Ancol, Jakarta 14430, Indonesië. 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: