Autoloos door het leven

autoloos

Jarenlang heb ik gedacht dat mijn auto en ik onafscheidelijk waren. We waren eigenlijk ook onafscheidelijk. Er was een tijd dat ik mijn hand niet omdraaide om ‘even’ naar Hilligersberg te fietsen, maar sinds de komst van een auto werd alles anders. Met grote tegenzin ging ik zo nu en dan op de fiets. Maar als ik maar een klein beetje miezerde, dook ik gauw mijn auto in. Toch heb ik net voor mijn vakantie mijn auto verkocht en ga ik sindsdien autoloos door het leven.

 

Inkomsten en uitgaven bijhouden

Sinds kort heb ik een nieuwe baan in Houten. Ik neem de trein om daar naartoe te gaan, want door het filerijden tijdens de spits duurt mijn reis veel te lang als ik met de auto zou gaan. Daarnaast ben ik van een fulltimebaan naar een parttimebaan gegaan om zo voldoende tijd over te houden voor de werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf. Mijn inkomen fluctueert hierdoor meer. En dat was voor mij een goed moment om mijn inkomsten en uitgaven eens naast elkaar te houden. Ik kwam al snel op de uitgaven die ik had vanwege mijn auto. Alleen al aan belasting en mijn parkeervergunning betaalde ik al een flink bedrag per maand. En dat is natuurlijk zonde als ik hem nagenoeg niet meer gebruik.

 

Weg met die auto

Alhoewel ik een enorme treuzelkont kan zijn, was ik met deze beslissing enorm resoluut: die auto moet weg. Op de laatste dag voor mijn vakantie heb ik mijn auto verkocht aan de Toyota dealer. In die volgende maand zou ik ‘m al helemaal niet missen en ik spaar gelijk een maand in kosten, was mijn redenatie. Ook na mijn vakantie gaat het me eigenlijk goed af om autoloos door het leven te gaan. Nou moet ik ook wel zeggen dat het weer mij niet in de steek heeft gelaten. Het heeft wel geregend, maar niet op de momenten dat ik op mijn fiets zat. Bijkomend voordeel is dat ik met het verkopen van mijn auto ook mijn goede voornemen om duurzamer door het leven te gaan meer concreet heb gemaakt.

 

Leontien van Moorsel

Laatst heb ik voor het eerst in lange tijd een enorm stuk gefietst. Wat voor de gemiddelde fietser een peulenschilletje zal zijn, was voor mij een klinkklare overwinning. Van Zuid-West Rotterdam naar Noord-Oost is zo rond de 13 kilometer enkele reis. Het was warm die betreffende dag, dus ik reed bewust een stuk om door het iets wat koelere Kralingse Bos. Als een ware Leontien van Moorsel, maar dan met ontploft rood aangelopen hoofd, versnellingloze stadsfiets en zonder professionele fietskleding reed ik over de lange Bosdreef waar maar geen einde aan leek te komen. Mijn fietsconditie moet echt weer opgebouwd worden. Dat is nog niet je-van-het helaas.

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: