Lekkere ikan bakar bij Aroma Dermaga Sea Food

Aroma Dermaga Sea Food

Een goed gebakken stuk vlees of vis van de barbecue gaat er bij mij wel in. Dus toen mijn tante voorstelde om voor de eerste maaltijd op Indonesische bodem deze vakantie naar Aroma Dermaga Sea Food te gaan, was ik snel vóór.

 

‘Want je zal wel trek hebben,’ merkte mijn tante bezorgd op. Dat is nou het fijne van Indonesië, alles wordt opgelost door een goed bord met eten.  En inderdaad. In het vliegtuig had ik voldoende te eten gehad, maar aangezien ik best regelmatig eet (in de zin van op vaste tijden ontbijt, lunch en avondeten, ik realiseer me dat je die zin ook anders kunt lezen…) had mijn lijf het gevoel alsof ik de lunch had overgeslagen. Dus mijn maag was al aardig aan het knorren.

 

Jetlag of niet, we gingen gelijk door naar het restaurant. We kwamen, hoe kan het ook anders, in een enorm file terecht die maar niet in gang wilde komen. ‘Helena heeft honger en we schieten maar niet op.’ Het leek alsof mijn tante haar boosheid om onze chauffeur aan het projecteren was. Arme man, hij kan ik er ook weinig aan doen. ‘Ik hou het nog wel even uit hoor,’ probeerde ik de gemoederen een beetje te sussen, al zei ik niet met heel veel overtuiging. Als bij een donderslag bij heldere hemel ging het verkeer weer rijden. Onze chauffeur slaakte en niet al te zachte zucht. Hij was duidelijk opgelucht want het had ook veel langer kunnen duren.

 

Aangekomen bij Aroma Dermaga Sea Food (precies voor de deur en geen centimeter verder werden we afgezet) rook ik al direct de barbecuelucht. Onze chauffeur zou ergens anders gaan eten en reed weer verder. Voor het restaurant stond een grote rij, wachtend op hun to go bestelling of een plekje in het restaurant. Dat zat behoorlijk vol en het zou nog ongeveer 20 minuten duren voordat er een plekje vrij zou komen. Geen nood, inmiddels was ik over mijn grootste trek heen, dus die 20 minuten konden er ook nog wel bij.

 

Bovendien hadden we wat entertainment van de vissen die af en aan op de kleine barbecue werden bereid. De zaken gaan daar goed. Je kunt kiezen wat je precies op de barbecue bereid wilt hebben. De meeste klanten kiezen voor vis (diverse soorten), die je naturel, gemarineerd in sojasaus of in de sambal kunt laten bereiden. Naast vis kun je ook kiezen uit garnalen van de barbecue. Of elke andere soort seafood, al dan niet van de barbecue. We bestelden alvast de garnalen gemarineerd in sambal en vis gemarineerd in sojasaus. De 20 minuten bleken uiteindelijk maar 5 minuten te duren en we konden naar binnen.

 

ikan bakar

 

We werden aan een grote tafel (genoeg voor 12 man) gezet en daar werd onze maaltijd geserveerd. Naast de garnalen en vis had mijn tante nog wat tahoe besteld. Voor groente kozen we voor taugé. In veel restaurants heb je qua groente keus uit taugé of kangkung, een bladgroente. Verder niet. Zo ook hier. Bij dat alles krijg je standaard sambal trassi (echt zo lekker!) en sambal kecap (ketjap) om daar de vis, garnalen en tahoe in te dopen.

 

Tegenover ons zat een grote groep Indonesiërs waarbij een klein jongetje me aanstaarde alsnog ik de eerste blanke was die hij ooit van zo dichtbij had gezien. Misschien was dat ook wel zo. Dit was duidelijk niet een plek waar veel toeristen komen. Maar dat zou anders zijn als ze wisten dat je hier enorm lekker en authentiek Indonesisch kunt eten.

 

 

Aroma Dermaga Sea Food

 

Ik had me geen beter eerste maaltijd van mijn vakantie kunnen bedenken. Alles werd vers bereid, de smaken waren heerlijk en de sambals maakten alles helemaal compleet. Omdat we de vis niet helemaal op kregen, kregen we een doggybag mee. ‘Makanya sedap!’ zei ik in mijn beste Indonesisch tegen de eigenaar toen hij mij het pakketje overhandigde. ‘Terim… terima kasih.’ Verder kwam hij niet, beduusd over het feit dat ik Indonesisch sprak terwijl hij al die tijd in het Indonesisch met mijn tante had gecommuniceerd. Bang dat ik hem niet zou begrijpen.

 

Bij het verlaten van het restaurant werden we door de personeelsleden vriendelijk uitgezwaaid. Inmiddels had ik begrepen dat mijn tante een trouwe klant is. Onze chauffeur stond inmiddels weer precies voor de deur – en geen centimeter verder – ons op te wachten. Ik kon niet wachten om in mijn bedje te kruipen. Want, oeh, wat was ik moe!

 

Aroma Dermaga Sea Food vind je Jl. Raya Kelapa Puan Blok AF 1 No.33, Gading Serpong in Indonesië.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: