Op stap in Antwerpen deel 3

eten in Antwerpen

Je kunt natuurlijk ook lekker eten in Antwerpen. Zowel voor de liefhebber van zoet als van hartig is er voldoende keuze. Tussen de sightseeing door geniet ik van wat Antwerpen op culinair gebied te bieden heeft.

 

De enorme gehaktballen van Balls & Glory

 

Vlakbij het MAS ligt het Felixpakhuis. Daar vind je Balls & Glory. Het menu: gehaktballen! En die zijn vrij fors, maar vooral erg lekker. Je kunt kiezen uit verschillende soorten gehakt (ook vegetarisch) en verschillende vullingen. Daarbij krijg je stoemp (stamppot).

 

Ik neem een gehaktbal van kipgehakt met champignontruffel. De stoemp die standaard bestaat uit aardappel en grove stukken winterwortel, kun je aanvullen met andere seizoensgroenten. Ik kies voor courgette. Lekker Hollands om direct mijn portemonnee open te trekken. Maar nee, we zijn nog steeds in België. “Nee, u mag subiet betalen.”

 

Er is een mooie terras langs het water van de jachthaven. In verband met de warmte besluit ik binnen te gaan zitten. Even later komt mijn bestelling. Een enorme bal met een grote hoeveelheid stoemp eronder. Er worden 2 jus bijgeleverd, een witte en een vleesjus (behalve als je de vega variant hebt). De champignon truffel (saus) zit in de gehaktbal. Mmm, erg lekker. Maar als ik dit op heb, hoef ik voorlopig niet te eten.

 

eten in Antwerpen

 

Glaasje huisgemaakte limonade van citroen en mint. Niet te zoet, beetje bitter. Goed tegen de dorst. Karaf (kraan)water krijg je er gratis bij. Alles bij elkaar 15euro. Dat vind ik voor Belgische begrippen niet veel. Je krijgt veel waar voor de geld: een lekker bord met (veel) eten. Na het afrekenen krijg je naast de bon ook nog een Napoleon bal om het af te maken. Goed restaurant, zeker een aanrader. Je vindt Balls & Glory aan de Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen.

 

Drankje bij Bar Paniek

 

Na het middageten fiets ik een stuk richting de haven in. Het is vrij warm en ik neem de eerstvolgende mogelijkheid rechts af te slaan en weer terug te rijden naar het centrum. Aan de overkant bevindt zich het Eilandje, waar zich de Zomerbars bevinden. Deze zijn alleen, je raadt het al, zomers te bezoeken. Tussen de Zomerbars bevindt zich ook Bar Paniek. Ik besluit om er maar een drankje te halen. Het is inderdaad fijn zitten zo aan het water. Je vindt Bar Paniek (in de zomer) aan de Kattendijkdok-Oostkaai 21B, 2000 Antwerpen.

 

Sint-Pauluskerk

 

Na 14.00 uur gaat de Sint-Pauluskerk open voor bezoekers (tot 17.00 uur). Binnenin de kerk vind je een barokke inrichting met veel kunst en historische stukken. Maar het pronkstuk van de kerk is wel de binnenplaats, waarin je door een galerij van beelden loopt. Dat moet je gezien hebben.

 

eten in Antwerpen

 

Je hoeft geen entree te betalen om naar binnen te mogen. Maar een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk altijd gewaardeerd. De Sint-Pauluskerk vind je aan de Veemarkt 14, 2000 Antwerpen.

 

Prachtige eclairs van Pierre Marcolini

 

eten in Antwerpen

 

Antwerpen kent veel chocolaterieën en brood- en banketbakkers. Keus genoeg om van alles uit te proberen. Ik was eigenlijk van plan om naar Bakkerij Goossens (Korte Gasthuisstraat 31, 2000 Antwerpen), de oudste bakkerij van de stad te gaan om de roggeverdommekes te proeven. Maar die bakkerij was (al?) dicht. Helaas. Dus dan maar 2 eclairs van Pierre Marcolini. Een superdeluxe winkel met dito prijzen. Voor een eclair betaal je hier €4,- maar dan heb je wel een plaatje. Ook heb je hier ruime keuze uit macarons en allerlei gebak. Het een is nog mooier vorm gegeven dan het ander. De eclairs waren overigens erg lekker. Je vindt ze aan de Korte Gasthuisstraat 11, 2000 Antwerpen.

 

Morgen vind je het laatste deel van mijn dagje Antwerpen op deze site.

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: