Op stap in Antwerpen deel 1

Antwerpen

Kedoeng, kedoeng, kedoeng. De bus rijdt over de platen die aangeven dat we niet meer in Nederland zijn, al heb je er in de bus minder last van. Welkom in België. Een dagje naar Antwerpen met de Flixbus. Vroeg weg, laat thuis, zodat ik een hele dag door Antwerpen kan struinen. In mijn uppie, omdat het een erg last minute actie van me was. Mijn nieuwe camera moest getest worden en in plaats van mijn eigen stad Rotterdam in te duiken, besloot ik 2 dagen eerder om een dagje naar het mooie Antwerpen te boeken.

 

Behasa en makan-makan in de bus

In de bus heb ik kennis gemaakt met een grote Indonesische familie die naar Parijs gingen. “Dimana belajar omong behasa Indonesia?” (Waar heb je Indonesische geleerd?) was hun vraag toen ik in het Indonesisch vroeg of ze uit Indonesië kwamen. Ze spraken met een dialect dat ik niet kon thuisbrengen, dus voor de zekerheid toch even vragen. “Ibu saya dari Palembang. Belajar sama dia.” (Mijn moeder komt uit Palembang. Ik heb het van haar geleerd.) “Oh, behasanya bagus.” (Je Indonesisch is goed.) “Terima kasih.” (Dankjewel.) “Oh Palembang pempek asli” hoor ik achter me. Zucht…  Al gauw komt het eten tevoorschijn. Ik sla vriendelijk af. Om me heen hoor ik smakgeluiden. De krentenbollen, appelkoeken en stroopwafels vallen duidelijk in de smaak. De bus zal na Antwerpen nog stoppen in Gent en Lille om uiteindelijk in Parijs aan te komen. Ze moeten nog even. Gelukkig hebben ze tassen vol eten mee.

 

The Foodmaker

Inmiddels zijn we in Antwerpen. De bus stopt op het Koningin Astridplein voor het Centraal Station. Ik wens de Indonesiërs veel plezier in Parijs. Het is nog geen 10 uur. Fietsverhuur Cyclant is nog niet open. Ik besluit om bij de naastgelegen The Foodmaker aan de Keyserlei 9 een zelf samengestelde schaal yoghurt met diverse toppings te nemen. Je kunt hier ook terecht voor salades en smooties. Maar ik neem mezelf voor niet al te veel te eten nu. Als het goed is gaat er nog veel gegeten worden vandaag.

 

In 4 blogposts lees je mijn verslag van mijn dagje Antwerpen en krijg je diverse tips wat je kunt doen, waar je kunt eten en nog meer wetenswaardigheden. Aanstaande maandag verschijnt deel 2.

 

Facebookreacties

reacties

Een reactie

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: