CUCU Zwijndrecht gaat sluiten

CUCU Zwijndrecht

Niet zo leuk nieuws. Begin deze week maakte CUCU Zwijndrecht bekend dat het eind dit jaar (dat is dus binnenkort!) de deuren gaat sluiten. Dat is best jammer, want de zaak is wel heel populair en zit vaak stampvol.

 

 

 

 

Een aantal maanden terug ging ik er eten. Het was er nog niet van gekomen om erover te schrijven, maar na het nieuws van afgelopen week, bij deze toch een blog over dit leuke Molukse restaurant.

 

Moluks menu voor de avontuurlijken

We kozen voor de Indische rijsttafel. De Molukse rijsttafel, met daarbij het bekende en enigszins beruchte papeda, een pap van sago, vonden we iets te avontuurlijk. Aan tafel werd het zelfs het woord behangplaksel genoemd. Het waren niet mijn woorden, maar ik was het er wel mee eens. Daar lijkt het inderdaad op.

 

Indische rijsttafel

 

CUCU Zwijndrecht

 

Dan toch maar op safe. We kozen voor de Indische rijsttafel. De ronde tafel waar we met z’n vieren zaten, was uiteindelijk toch maar net aan voor alle schaaltjes en kommetjes met gerechtjes die bij de Indische rijsttafel hoorden. Twee soorten rijst, kuning (gele) en putih (witte), diverse vleesgerechten zoals rendang (rundvlees) en ayam smor (kip), pindang kuning (makreel), een eigerecht en diverse soorten groenten. Allemaal erg lekker. Zelfs de makreel, een vis waar ik normaal gesproken niet echt een groot fan van ben, was erg lekker klaargemaakt.

 

Eigenlijk was het toetje net iets te veel. Maar ja, zo vaak ben ik ook weer niet in Zwijndrecht (er is altijd een reden voor een toetje). De spekkoek liet ik voor wat het was. Degenen die dit blog kennen eten dat ik geen groot fan ben van spekkoek. Maar gelukkig hadden ze wel een ander lekker toetje: pandansurprise. Met een pandancrème, fruit en romige kenarinoten. Mmm, zo sedap! Nee, hier kom je zeker niet van de honger om.

 

CUCU Zwijndrecht

 

 

Tot 30 december 2017 nog open

Des te jammer dat ze dus definitief gaan sluiten. Maar je hebt nu nog een mogelijkheid om er naartoe te gaan! Wel even vooraf reserveren, want je zult mogelijk niet de enige zijn die nog een laatste keer bij CUCU Zwijndrecht wil gaan eten. Overigens hebben ze er ook een CUCU Foodbar, waar je eten kunt afhalen. Kun je lekker thuis nog even van het eten genieten. Via deze weg wil ik alle medewerkers van CUCU Zwijndrecht het allerbeste wensen en succes met wat er in de toekomst allemaal op hun pad gaat komen. Sampai jumpa!

 

Facebookreacties

reacties

4 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: