20 random facts about me

20 random facts about me

Door @Pinkiewise ben ik op Instagram genomineerd voor #20randomfactsaboutme. Tuurlijk wil ik meedoen. Eigenlijk hoort de tekst gewoon op Instagram, maar fact #1 is de reden dat ik toch maar gewoon mijn blog gebruik. Hierbij mijn 20 random facts about me:

 

#1

Ik ben een rampenplan als het gaat om hele teksten op mijn smartphone uittypen. Of er komt iets onleesbaars uit (dikke vingers…) of mijn smartphone maakt er een woord van dat ik niet bedoel. Ja en ik weet dat ik dat laatste kan uitzetten, maar dat zorgt er dan weer voor dat ik vaak nog langer met een tekst bezig ben. En daar ben ik te ongeduldig voor. En ja, ik weet ook wel dat je een tekst uit kunt typen op de computer en dan kan knippen en plakken, maar dat vind ik dan weer niet echt.

 

#2

Ik vind het heerlijk om jam te maken. Vooral van fruit dat ik met wildplukken heb verzameld. Maar eten doe ik het bijna niet. Ik houd niet van zoet (op mijn brood).

 

#3

Ik ben lactose-intolerant, maar ik ben dol op zuivelproducten. Daarom dank ik God op mijn blote knietjes dat er lactasepilletjes zijn.

 

#4

Als ik naar een Aziatisch land op vakantie ga, neem ik altijd minstens 2 WC-rollen mee in mijn koffer. Je weet nooit waar je terecht komt qua WC gelegenheden…

 

#5

Vroeger ben ik vaak flauwgevallen bij het zien van een spin. Groot of klein maakte niet uit. Tegenwoordig ben ik blij dat ik niet meer de hele buurt bij elkaar gil als ik er een zie (is ook een fase geweest), maar ik durf ze nog steeds niet dood te slaan of op te pakken en buiten te zetten. Mama!

 

spinnen

 

De grootste horror vond ik wel mijn bezoek aan het Chinese dorpje Dali, waar de spinnen letterlijk met honderden in de bomen hingen.

#6

Na een vakantie ga ik standaard op mijn hoogste hakken naar mijn eerste werkdag. Want die heb ik vaak wel gemist na een vakantie lang op sneakers en/of slippers lopen.

 

#7

Britse kookprogramma’s kan ik echt eindeloos kijken. Nigella Lawson, Jamie Oliver, James Martin, The Hairy Bikers, Rick Stein, Nigel Slater, Lorraine Pascal noem ze allemaal maar op. Vooral als ze ook nog op reis zijn. Ge-wel-dig!

 

#8

Ik heb al menig plantje dood laten gaan. Of te weinig of te veel water gegeven. Zelfs de vetplanten hebben het niet overleefd. Behalve die ene sterke Olifantspoot. Die houdt het al meer dan 8 jaar uit.

 

#9

Ik kan echt uren in een toko doorbrengen. En kom altijd met een voor mij vreemd ingrediënt thuis om uit te proberen.

 

#10

Ik ben een kei in spaarzaam leven. Het geld wat ik overhoud is voor 3 doelen: reizen, lekker eten en een buffer voor het geval dat. Onderstaande foto is van meer dan 10 jaar geleden. Er is in de tussentijd qua eten en reizen niet veel veranderd.

 

20 random facts about me

 

#11

De meeste musicals van Andrew Lloyd Webber en Alan Menken kan ik zowel in de Engelse als in de Nederlandse versie van A tot Z meeblèren.

 

#12

Hoe kouder het worden, hoe beter. Boven de 20 graden vind ik het meestal al te heet. Kijk mij toch eens blij staan te wezen in hartje winter IJsland!

 

20 random facts about me

#13

Bij het zien van de film Lion in het vliegtuig laatst moest ik enorm huilen. Gelukkig had de mevrouw naast mij een doos (?!) met tissues mee.

 

#14

Veel kinderen zijn vaak een beetje bang voor mij. En ik eigenlijk ook een beetje voor hen. Kinderen en Helena is meestal geen goede combinatie.

 

#15

Ik volg alles rondom het koningshuis. Kijk ook regelmatig naar Blauw Bloed. Vooral de moderubriek kijk ik vaak in een lange adem uit.

 

#16

Als kind wist ik alles van walvissen. En als je wil kan ik nog steeds wat bijzondere feitjes opnoemen. Sommige dingen vergeet je gewoon niet. Ik had een hele collectie boeken over walvissen, heb menig spreekbeurt aan walvissen besteed en…

 

#17

…wilde later zeezoöloog worden. Want ik had uitgevogeld dat dat beroep zich bezig kan houden met walvissen. Het is zoals je waarschijnlijk wel weet alleen bij plannen gebleven. Naarmate ik ouder werd begreep ik dat ik verder zou komen met een wat meer doorsnee beroep.

 

#18

Ik drink geen alcohol. Vind het niet echt lekker, maar nog erger: ik kan er niet tegen. Na een half glas ga ik al lallen. Of ik val in slaap.

 

#19

Er gaat niets boven een lekker potje karaoke. Wel in zo’n karaokekamer met hysterische discobal. Ik ga altijd helemaal los. En dat zonder alcohol.

20 random facts about me

#20

Eén van mijn favoriete uitspraken is: Is het je tijd, dan is het je tijd. Wel met een Rotterdams accent uitgesproken en een dikke knipoog. Wat ik daarmee bedoel is dat je je niet moet tegen laten houden door angst of andere restricties. Je moet gewoon het allerbeste van je leven maken.

 

Zo dat was niet makkelijk. Maar wel leuk! Voor mijn nominaties: check mijn Instagram. Ja, dat dan weer wel.

 

Facebookreacties

reacties

2 reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: