Baker’s Dough: koekjesdeeg en jeugdherinneringen

baker's dough

Samen met Gabriëlle van Globegril ben ik vorige week woensdag dan eindelijk naar Baker’s Dough in Rotterdam geweest. De meeste (Rotterdamdse) foodbloggers zijn natuurlijk al lang en breed geweest. Late to the game en totaal niet bij de early adapters behorend, maar wat maakt het uit. Als het maar lekker is, daar gaat het toch om?

 

baker's dough baker's dough

Jeugdherinneringen

Ongebakken koekjesdeeg heb ik niet veel gegeten. Mijn moeder maakte nooit koekjes. Wel maakte ze regelmatig cake. Ik denk dan terug aan de pannenlikker waarmee mijn moeder altijd het laatste restje beslag zorgvuldig uit de beslagkom schraapte in een bakblik en daarna met haar vinger het overgebleven beslag weer van de pannenlikker veegde bij de rest. De pannenlikker kreeg ik dan altijd om het laatste kleine beetje er vanaf te snoepen. Wat dus niet heel veel was. Bar weinig zelfs. Dus als mijn moeder dan even niet keek, doopte ik mijn wijsvinger in het beslag en schudde snel het bakblik zodat het ontstane putje niet zou opvallen. En mijn moeder maar klagen dat haar cakes altijd minder luchtig waren dan wanneer haar vriendinnen een cake maakten. Haar dochter had met haar stiekeme actie alle luchtigheid eruit geschut!

 

Lekker veel cookie dough

Hoe blij was ik dan ook dat de allereerste Nederlandse cookie dough winkel in Rotterdam zou openen: Baker’s Dough. Wat leef ik toch in een geweldige stad 😉 Nou kon ik eindelijk cookie dough snoepen zonder stiekem gedoe. En zonder bang te zijn dat ik te veel rauwe eieren naar binnen kan krijgen, want die zitten er niet in.

 

Je kunt kiezen uit een S, M en L variant. We besloten wel de kleinste variant te nemen. Want cookie dough kan behoorlijk machtig zijn. Je hebt keus uit verschillende smaken: standaard cookie dough, peanutbutter, salted caramel and brownie en speciaal glutenvrij vegan cookie dough. Daarnaast heb je keus uit een enorm assortiment aan toppings: van sausjes, noten, strooisel tot fruit.

 

Ik nam peanutbutter met daarbij wat noten, M&M’s en salted caramel. Het was echt enorm lekker, maar ik was blij dat ik de kleinste had genomen. Want je kunt je al snel misselijk eten. Daarom is het fijn dat alles wat je niet op krijgt, je gewoon mee naar huis kunt nemen. Gekoeld bewaard kun je het zeker nog een dagje bewaren om er de dag erna nog koekjes van te bakken. Of gewoon alsnog verder snoepen van de cookie dough.

 

Baker's Dough

 

Terwijl Gabriëlle en ik nog een beetje aan het kletsen waren, kwam één van de banketbakkers nog bij ons staan om te vragen wat we ervan vonden. Lekker hoor, hier gaan we vaker naartoe komen ;-). Ze vertelde ons dat het assortiment binnenkort wordt uitgebreid. Naast de cookie dough komen er ook nog cookies en andere zoetigheden op de kaart te staan. Wat precies werd nog niet helemaal uit de doeken gedaan. Daarvoor moeten we de socials van Baker’s Dough in de gaten houden. Ik ben benieuwd!

 

Meer weten? Kijk dan op de Baker’s Dough website. Je vindt de winkel in de Pannekoekstraat 82A in Rotterdam.

Please follow and like:
Facebook
Facebook
GOOGLE
Instagram
RSS
EMAIL

Facebookreacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge