Fritatensoep: voor al uw overgebleven pannenkoeken

fritatensoep

Als kind at ik ooit eens fritatensoep aan de oevers van Zeller See in Oostenrijk, met in de buurt veel mooie bergen met hier en daar een besneeuwde bergtop. Fritatensoep is sindsdien een van mijn favoriete soepen voor even tussendoor. Waarschijnlijk omdat het me doet denken aan dat mooie uitzicht en omdat het daarnaast heel makkelijk te maken is.

 

Alles wat je nodig hebt voor 4 personen is:

 

Ingrediënten

 

een halve liter kippenbouillon

4 grote pannenkoeken bier

half bosje fijngesneden bieslook

 

Bereiding

 

Verwarm de kippenbouillon.

 

Rol de pannenkoeken op en snijd ze in dunne reepjes.

 

Verdeel de reepjes (fritaten) over 4 kommen.

 

Schenkt de hete kippenbouillon over de fritaten.

 

Bestrooi met bieslook.

 

 

 

Klaar! Super simpel, maar lekker. En je bent gelijk van je oude pannenkoeken af.

 

Eet smakelijk!

 

 

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: