Yummie Chinese hotdog broodjes

Chinese hotdog broodjes

Deze Chinese hotdog broodjes gemaakt met zacht, licht zoet melkbrooddeeg zijn zo lekker! Ik koop ze wel eens op de Rotterdamse West-Kruiskade, Chinatown van Rotterdam. Maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken. Omdat het deeg moet rijzen, moet je regelmatig een uurtje wachten. Het ideale recept om tussen de huishoudelijke klussen te doen. Hieronder vind je het recept.

 

Dit recept is voor 10 hotdog broodjes.

 

Ingrediënten

 

250 gram bloem

200 milliliter melk

2 eetlepels suiker

half zakje gist

50 gram gesmolten boter of margarine

snuf zout

10 hotdogs

eidooier, losgeklopt

sesamzaad (zwart en/of wit)

 

 

Bereiding

 

Verwarm de melk totdat deze lauwwarm is.

 

Meng de melk, suiker en gist met elkaar in een schaaltje en laat deze een kwartiertje afgedekt staan. De gist gaat werken en er ontstaat een soort schuimkop bovenop de melk.

 

Meng de bloem met een snuf zout. Doe hier de melk bij en roer het geheel goed door met een houten lepel.

 

Voeg onder goed roeren beetje bij beetje de gesmolten boter toe.

 

Kneed het geheel met je handen of met een keukenmachine minimaal een kwartier lang tot een soepel deeg.

 

Doe het deeg in een afgedekte kom en laat het minimaal 1 uur rijzen op een warme plaats.

 

Kneed het deeg nogmaals een paar minuten goed door.

 

Laat het deeg weer minimaal 1 uur afgedekt op een warme plaats rijzen.

 

Verwarm de oven voor op 180˚C.

 

Verdeel het deeg in 10 gelijke delen en rol elk deel tot een lange sliert van ongeveer 2,5 keer de lengte van de hotdog.

 

Rol het deeg om de hotdog. Het moet een spiraal vormen strak op de hotdog heen. Probeer de uiteinden in de rest van de spiraal weg te stoppen zodat deze niet bij het rijzen in de oven ‘los piepen’.

 

Leg de hotdogs op een bakplaat, besmeer lichtjes met wat eigeel en strooi wat sesamzaad bovenop.

 

Bak de Chinese hotdog broodjes in de voorverwarmde oven in 13-15 minuten goudbruin.

 

Ze zijn nu klaar om op te eten. De broodjes zijn het lekkerst als ze warm uit de oven komen.

 

Enjoy!

 

Please follow and like:
Facebook
Facebook
GOOGLE
Instagram
RSS
EMAIL

Facebookreacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge