The Big Friendly Giant a.k.a. the BFG

Big Friendly Giant

Toen ik hoorde dat The Big Friendly Giant zou worden verfilmd door Steven Spielberg, ging er een grote cirkel om de release datum in de Nederlandse bioscopen. Want die film wilde ik wel zien. Het verhaal over de bijdehante kleine Sophie en The Big Friendly Giant a.k.a. The BFG is jeugdsentiment, evenals de andere boeken van Roald Dahl. De combinatie met een van de beste regisseurs Steven Spielberg, dat moet wel goed zijn. De trailer beloofde veel goeds.

 

Wie van mijn leeftijd is er nu niet groot geworden met de verhalen van Roald Dahl? Samen met schrijvers als good-old Annie M.G. Schmidt en Paul van Loon vormen zij mijn top 3 kinderboekenschrijvers. De boeken van Roald Dahl waren mijn favoriet. Sjakie en de Chocoladefabriek, De Griezels, De Heksen, Matilda en natuurlijk De GVR (De Grote Vriendelijke Reus). 

 

De tekenfilm van De GVR was mijn favoriet en heb ik helemaal grijs gedraaid. Ja kinders, toen hadden we nog videobanden, die moest je terugspoelen aan het eind – oh, wat word ik oud… Vooral het originele taalgebruik van de reuzen vond ik altijd erg leuk om naar te luisteren.

 

Omdat ik tegenwoordig liever niet naar nagesynchroniseerde films kijk, ging ik nu niet naar de Nederlandstalige, maar naar de Engelstalige film. Een heel mooie verfilming waarbij vooral de reuzen erg mooi zijn vorm gegeven. De film maakt gebruik van motion capture, waarbij menselijke beweging wordt omgezet naar animatie. Alleen stoorde ik me op een gegeven moment aan Sophie. Af en toe wel heel erg wijs en betweterig neergezet. In een tekenfilm kan dat best, maar voor de verfilming had het ietsjes minder gemogen wat mij betreft. Ik ben uiteindelijk naar de 3D versie geweest, maar wat mij betreft voegt het ook niet veel toe. Dat komt misschien omdat ik de helft van de tijd aan het hannesen ben om de 3D-bril over mijn gewone bril te houden zonder dat deze constant op mijn kin zakt.

 

Aangezien het weer het deze zomer zo nu en dan laat afweten, kun je op een regenachtige dag zeker een bezoekje wagen aan deze film. Kijk voor de draaidata en -plaatsen op Filmladder.

Facebookreacties

reacties

Als je nog iets kwijt wil, doe het dan hier: