Simpel recept voor havermoutkoeken

Havermoutkoeken

Deze havermoutkoeken maak ik graag. Ze zijn lekker en voedzaam. Krokant van buiten, nog een beetje zacht van binnen. Een ideaal tussendoortje als je ’s middags trek hebt en je weet dat het avondeten nog even op zich laat wachten. Omdat je langer dan verwacht moet doorwerken, of omdat je uit eten gaat en wat later dan normaal aan tafel schuift. Ook als je geen Bea Bakgraag bent, kun je dit gerecht makkelijk maken. Het is een kwestie van alles bij elkaar doen, goed mengen en even in de oven. Lees hieronder het simpele recept.

 

Dit recept is voor ongeveer 8 grote havermoutkoeken.

 

Ingrediënten

 

50 gram bloem

50 gram gesmolten boter

100 gram suiker

1 ei, losgeklopt

snuf zout

150 gram havermoutvlokken

100 gram krenten

50 gram cashewnoten

2 eetlepels sesamzaad (zwart en/of wit)

 

 

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 180˚C.

 

Meng de bloem, de suiker en het zout met elkaar.

 

Voeg hierbij de bloem en het ei totdat er een dik beslag ontstaat.

 

Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed door zodat alle ingrediënten gelijkmatig in het deeg verwerkt zijn.

 

Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel het deeg in 8 gelijke hoeveelheden en druk ze een beetje plat tot ongeveer 1,5 centimeter dikte. Let op dat het deeg nog wat kan uitlopen tijdens het bakken.

 

Bak de havermoutkoeken voor 15 minuten in de oven.

 

Laat de koeken afkoelen en dan: aanvallen maar.

 

Variatie

 

Vervang de cashewnoten door walnoten of hazelnoten of maakt een mix van de verschillende noten.

 

Vervang de gesmolten boter voor dezelfde hoeveelheid van een vloeibaar bak- en braadproduct.

 

Vervang de krenten voor rozijnen, fijngehakte abrikozen of fijngehakte dadels.

 

Tip

 

Sesamzaadjes kun je in veel supermarkten niet in grote hoeveelheden kopen of zijn in verhouding vrij duur. Beter kun je hiervoor naar een Chinese of Indonesische toko. Daar kun je, zowel de witte als de zwarte variant, in grote(re) zakjes kopen.

 

 

Please follow and like:
Facebook
Facebook
GOOGLE
Instagram
RSS
EMAIL

Facebookreacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge