Mie telor uit de wok

mie telor

Als ik een maaltijd kook, dan kook ik op gevoel. Beetje van dit, een beetje van dat. Ik ga niet met inhoudsmaten en weegschaal in de weer, dat neemt alleen maar plek in beslag en zorg voor extra afwas. Tussendoor proeven, nog beetje zout, beetje suiker, wat extra sambal. Voor onderstaand recept van mie telor uit de wok heb ik een poging gedaan om de hoeveelheden erbij te zetten. Maar ook hier geldt, blijven proeven tussendoor. Ik hou heel erg van pittig eten, maar als je daar niet zo van bent, laat je de peper weg.

 

Dit recept is voor 2 personen

 

 

Ingrediënten

 

100 gram mie telor

1 eetlepel wokolie

100 gram ontbijtspek in kleine blokjes gesneden

½ bosje lente-ui, zowel witte als groene gedeelte

2 teentjes knoflook

1 Spaanse peper

100 gram peultjes, schoongemaakt

½ bakje kastanjechampignons

1-2 eetlepels ketjap manis

1-2 eetlepels sojasaus

 

 

Bereiding

 

Kook de mie voor 3-4 minuten in kokend water en giet af.

 

Maak in de tussentijd de peultjes schoon en snijd de rest van de groenten in stukjes.

 

Verwarm de wokolie in een wok (of koekenpan) en bak hierin de ontbijtspek tot die wat kleur begint te krijgen.

 

Fruit daarna het witte gedeelte van de lente-ui en Spaanse peper ongeveer een minuut lang en voeg dan de knoflook en de peultjes toe.

 

Wok het mengsel in de pan ongeveer 3-4 minuten totdat de peultjes bijna gaar zijn.

 

Voeg de kastanjechampignons en het groene gedeelte van de lente-ui toe. Laat wel een klein beetje lente-ui over voor de garnering.

 

Wok het geheel nog 1-2 minuten door en voeg dan beetje bij beetje de mie toe, tussendoor alles goed mengen.

 

Voeg daarna de ketjap manis en de sojasaus toe en wok het geheel nog een minuut lang door.

 

De gewokte mie telor is nu klaar. Schep op een bord en garneer met de overgebleven lente-ui.

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Variatie

 

Vervang de ontbijtspek voor 100 gram cashewnoten voor een vleesloze mie telor

 

Vervang de kastanjechampignons voor shiitake of andere eetbare paddenstoel

 

Vervang de peultjes voor sugar snaps, kousenband of sperziebonen

 

Heb je geen Spaanse pepers in huis, gebruik dan 1-2 eetlepels sambal

 

Please follow and like:
Facebook
Facebook
GOOGLE
Instagram
RSS
EMAIL

Facebookreacties

reacties

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge